inkomotininews@gmail.com

Ι.Σ. Ροδόπης: «Καταργούν τη χορήγηση φαρμάκων με το πλαφόν στις συνταγογραφήσεις»!

Σφοδρό κατηγορώ κατά του ΕΟΠΥΥ και προσωπικά κατά του Προέδρου του, εξαπολύει με ανοιχτή επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης...
...μετά την απόφαση του Οργανισμού περί περιορισμένων ανά μήνα συνταγογραφήσεων από τους γιατρούς.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Χρόνια ολόκληρα πλήρωναν το Ασφαλιστικό τους Ταμείο εκατομμύρια Έλληνες πολίτες για να έχουν μια μέρα την περίθαλψη που χρειάζονται, για να έρθει σήμερα ο ΕΟΠΥΥ να στερήσει από κάποιους και το πιο σημαντικό αγαθό που τους κρατάει στη ζωή: τα φάρμακα τους!

Στις 16.01.2014 ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε απόφαση δημιουργώντας τρομερή σύγχυση σε γιατρούς και ασθενείς, με την οποία ο κάθε γιατρός θα συνταγογραφεί μέχρι ένα ορισμένο ποσό, και μετά θα διακόπτεται για τον ίδιο μήνα το δικαίωμά του στη συνταγογράφηση!

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης, προασπίζοντας τα συμφέροντα των γιατρών – μελών του αλλά και των ασθενών, επισημαίνει τα εξής: Δυνάμει της υπ΄ αριθμ. 113429/2013 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’/3117/09.12.2013) - «Διατάξεις Τιμολόγησης Φαρμάκων», καθορίσθηκαν τα όρια της συνταγογράφησης των συμβεβλημένων γιατρών με έναν λογιστικό τρόπο που αδιαφορεί για τις ανθρώπινες ανάγκες για φάρμακο και για τα επιστημονικά κριτήρια. Έτσι, γίνεται αντιληπτό, ότι ο επιλεχθείς τρόπος ελέγχου της συνταγογράφησης των γιατρών, είναι μέσο κατάργησης της χορήγησης φαρμάκων! Από εδώ και στο εξής ο ΕΟΠΥΥ θα φέρει την ευθύνη της υποθεραπείας και της υποτροπής του κάθε ασθενή, διακυβεύοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη ζωή των ασθενών!

Κε Πρόεδρε του ΕΟΠΥΥ, παίζετε κορόνα-γράμματα ανθρώπινες ζωές στα χέρια σας, ανθρώπων που επί πολλά χρόνια της ζωής τους πλήρωναν τα επιμέρους ταμεία αυτού του μεγάλου Οργανισμού που εσείς διοικείτε. Και όλους αυτούς τους χιλιάδες ασθενείς, τους καταδικάζετε σήμερα να μην μπορέσουν να πάρουν το κατάλληλο φάρμακο που πρέπει, να διακόψουν τις θεραπείες τους και να διακινδυνέψουν την υποτροπή και την ίδια τη ζωή τους.

Δεν νοείται οι ευθύνες των αρμόδιων φορέων να επιρρίπτονται στους γιατρούς και να καλούνται οι τελευταίοι να πληρώνουν τη δυσλειτουργία των συστημάτων σε βάρος των ασφαλισμένων, προκειμένου να ασκήσουν το λειτούργημά τους.

Ο Ι.Σ. Ροδόπης, ως θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, προειδοποιεί όλους τους αρμόδιους φορείς για την επικινδυνότητα της εφαρμογής των οριζομένων τόσο στην Υ.Α., όσο και στην εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, και τονίζει την αναγκαιότητα της άμεσης ανάκλησης τους».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews