inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS) Αντιδρούν στον "φορολογικό Αρμαγεδδώνα" και οι φοροτεχνικοί της Ροδόπης

Την κατάργηση των νέων φορολογικών διατάξεων αναφορικά με τα επώδυνα πρόστιμα που αυτές προβλέπουν για επιχειρηματίες και αγοραπωλησίες ακινήτων, ζητούν και οι λογιστές και συμβολαιογράφοι της Ροδόπης.

Στο τελευταίο...
...περιφερειακό συμβούλιο ΑΜ-Θ, κατέθεσαν το σχετικό ψήφισμα που έχει κοινοποιηθεί και στην κεντρική διοίκηση, περιγράφοντας με μελανά χρώματα τη διαμορφωθείσα κατάσταση.


Τα χειρότερα έρχονται, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου λογιστών Ροδόπης κ. Θεόδωρο Σαββάκη, ο οποίος προειδοποίησε πως «τα εκκαθαριστικά του ’13 θα είναι δυο και τρεις φορές παραπάνω», ενώ επικαλέστηκε και σχετική μελέτη της ΓΣΒΕΕ, σύμφωνα με την οποία το 2014 προβλέπεται να φτάσουν στα όρια του λουκέτου 65.000 ακόμη μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


«Η φοροδοτική ικανότητα των επιχειρήσεων έχει εξαντληθεί. Με πρόστιμα της τάξης των 1.000 και των 2.500 σε βιβλία Β΄ και Γ΄ κατηγορίας, δεν επέρχεται οικονομική ανάκαμψη», τόνισε η κ. Ειρήνη Μπατζακίδου, μέλος του Δ.Σ. της πανελλήνιας ομοσπονδίας φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών.


«Ακατάληπτο και ανεφάρμοστο», χαρακτήρισε τον νέο φόρο υπεραξίας ακινήτων ο πρόεδρος του συμβολαιογραφικού συλλόγου εφετείου Θράκης κ. Χρήστος Τερζίδης, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε και στα προβλήματα του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων, κάνοντας λόγο για «απόλυτο παραλογισμό» και υπογραμμίζοντας πως με τις εν λόγω αποφάσεις η κυβέρνηση αποτελειώνει την αγορά ακινήτων.




Για αναξιοπιστία των κυβερνώντων μίλησε ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Άρης Γιαννακίδης, καθώς και για «προλεταριοποίηση των Ελλήνων σε μια δημοσιονομική προσαρμογή που φέρνει τεράστια κοινωνικά αδιέξοδα».




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews