inkomotininews@gmail.com

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στάλθηκαν οι φάκελοι των υπαλλήλων Ι.Δ.Α.Χ. της αιρετής Περιφέρειας


Μετά τα στοιχεία των υπαλλήλων Δ.Ε. Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης που τίθενται σε διαθεσιμότητα, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του inkomotini.blogspot.com από κύκλους του Υπουργείου, εστάλησαν και εκείνα των υπαλλήλων της αιρετής Περιφέρειας.

Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση...
...δεν χρειάστηκε εισαγγελική παρέμβαση, παρά την έναρξη καταλήψεων εκ μέρους των εργαζομένων, κι αυτό διότι πολύ απλά η λίστα των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων είχε αποσταλεί πριν την κινητοποίησή τους.

- Από Δευτέρα η καταγραφή αναγκών στις δημόσιες υπηρεσίες για μετατάξεις

Στο μεταξύ, ηλεκτρονικό έντυπο θα αποστείλει τη Δευτέρα σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να καταγράψουν σε αυτό τις ανάγκες που έχουν, ώστε να καλυφθούν από υπαλλήλους που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Αυτό έκανε γνωστό στη Βουλή – απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου – ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως «όσο είμαι υπουργός δεν θα υπογράψω απόλυση υπαλλήλου σε διαθεσιμότητα», και καλώντας τις υπηρεσίες «να στείλουν τα δελτία».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση σε όσους αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας, κάνοντας λόγο για «πολιτικά κίνητρα και ομάδες συμφερόντων», και διαμηνύοντας πως «η Πολιτεία δεν θα υποχωρήσει σε ρουσφετολογικές πιέσεις. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να συνδιαλέγεται με αυτές τις συγκεκριμένες ομάδες. Πρέπει να καταλάβουμε ότι και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Σε αυτόν τον τόπο, λείπει η αξιοπιστία».

«Οι μετατάξεις δεν θα γίνουν κάτω από πιέσεις συμφερόντων αλλά με αξιολογικό και αντικειμενικό τρόπο, το εγγυώμαι. Πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας απέναντι στον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Μανιτάκης, και συμπλήρωσε εμφατικά: «Το μέτρο για να πετύχει, πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό, να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη με τρόπο αμερόληπτο και αντικειμενικό, και προτάσσοντας τις υπηρεσίες που έχουν άμεσες ανάγκες. Είναι γνωστές οι ανάγκες που υπάρχουν σε δημόσιες υπηρεσίες, και κάποιοι μπορεί να μην μετακινηθούν καν. Οι υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα στις υπηρεσίες, και πιθανόν να παραμείνουν και στις ίδιες τις υπηρεσίες τους».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ακόμη ότι «από μια πρώτη καταγραφή διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν άμεσες, πολυπληθείς, επιτακτικές ανάγκες σε δημόσιες υπηρεσίες», και πρόσθεσε ότι έχει ήδη συγκροτηθεί και ενεργοποιηθεί ειδική Επιτροπή με εκπροσώπους του Α.Σ.Ε.Π., των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, καθώς και της ΑΔΕΔΥ, που θα επεξεργαστεί τα στοιχεία.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Κ. Μανιτάκη, το λες και μόνο σου "όσο είμαι Υπουργός", δηλαδή μέχρι τον επερχόμενο και πολύ σύντομα μαλιστα ανασχηματισμό. Μετά οι τύχες των ανθρώπων που πετάξατε σαν τα σκουπίδια, ποιες θα είναι; Να σου απαντήσω εγώ: Απόλυση!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews