inkomotininews@gmail.com

Προσκεκλημένη σε εκδήλωση διεθνούς εμβέλειας η «Φιλαδελφία»


Οι καταναλωτικοί συνεταιρισμοί των 26.000.000 μελών στην Ευρώπη, αγοράζουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, επιτυγχάνοντας χαμηλότερες τιμές.

Σε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «2012 – Διεθνές Έτος Συνεταιρισμών: Μια ευκαιρία για την Ελλάδα – Η συνεταιριστική απάντηση στην κρίση», που διοργανώνεται τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Λόγου & Τέχνης «Δημήτρης Χατζής» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, είναι επίσημα προσκεκλημένη από την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη...
...η «Φιλαδελφία».

Εκπρόσωποι του Διεθνούς Συνεταιριστικού Κινήματος, ως πράξη αλληλεγγύης, στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους Συνεταιρισμών, έρχονται προσκεκλημένοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για να μιλήσουν για το Διεθνές Συνεταιριστικό Κίνημα και να συμβάλουν στην αναχαίτιση της κοινωνικοοικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Οι καταναλωτικοί συνεταιρισμοί των 26.000.000 μελών στην υπόλοιπη Ευρώπη λειτουργούν ως κυματοθραύστες στην άνοδο των τιμών. Αγοράζουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων και άλλων οικιακών ειδών για όλα τα μέλη τους, και έτσι επιτυγχάνουν χαμηλότερες τιμές. Διαθέτουν τα προϊόντα στο κόστος, γιατί δεν έχουν ως σκοπό το κέρδος αλλά την κάλυψη των αναγκών των μελών τους.

Την ίδια ώρα, οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις παρέχουν πάνω από 100.000.000 θέσεις εργασίας, 20% περισσότερες από αυτές που προσφέρουν οι πολυεθνικές επιχειρήσεις. Οι 300 μεγαλύτερες συνεταιριστικές επιχειρήσεις στον κόσμο κατά το 2009, παρά την ύφεση, παρουσίασαν αύξηση στην ανάπτυξή τους κατά 14%, αντιπροσωπεύοντας σε όλους τους τομείς της οικονομίας έναν κύκλο εργασιών 1,1 τρισ. δολαρίων, ίσο με αυτό της 10ης οικονομίας στον κόσμο, της Ισπανίας. Τα νεότερα στοιχεία για το 2011, παρά την ύφεση, αναφέρουν αύξηση του κύκλου εργασιών στα 2 τρισ. δολάρια, ικανοποιώντας ταυτόχρονα και τις κοινωνικές ανάγκες των μελών.


Το Διεθνές Έτος Συνεταιρισμών από τον ΟΗΕ προωθεί την προσαρμογή των εθνικών συνεταιριστικών νομοθεσιών σύμφωνα με τις συνεταιριστικές αρχές και την συνεταιριστική εκπαίδευση, για τη δημιουργία συνεταιρισμών ως τρόπο καταπολέμησης της κοινωνικοοικονομικής κρίσης.

Στόχος της πρωτοβουλίας, είναι η διάχυση της συνεταιριστικής εκπαίδευσης για την ίδρυση καταναλωτικού συνεταιρισμού και του ελέγχου του από τα μέλη του, αποτρέποντας τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης εις βάρος των μελών.

Πληροφορίες: http://www.uoi.gr/gr/announcements/extended.php?post_id=5231





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews