inkomotininews@gmail.com

ΝΥΜΦΑΙΟ - γευσιγνωσία με κυρίαρχο υλικό την τρούφα

Ξεχωριστό ήταν το βράδυ της Παρασκευής για όσους βρέθηκαν στο "ΝΥΜΦΑΙΟ".

Μία βραδιά γευσιγνωσίας με εκλεκτά εδέσματα και κυρίαρχο υλικό τη τρούφα συνοδευόμενα με λευκό 

και ερυθρό κρασί "Φλασκί".

Ο σεφ Άκης Πάρτσιας που ετοίμασε το μενού, μας είπε:
"Όλα τα πιάτα περιέχουν τρούφα,είτε φθινοπωρινή, είτε ανοιξιάτικη, είτε 
χειμερινή. Πέντε πιάτα στο σύνολο, μεταξύ των οποίων μια μπρουσκέτα με βούτυρο τρούφας και ένα ζεστό σφηνάκι με λουίζα και κρασί φλασκίχειροποίητες χυλοπίτες με μαύρη χειμωνιάτικη τρούφα, πράσινη σαλάτα μαριναρισμένη σε λάδι τρούφας, ξύσμα κάστανο και μανιτάρια πλευρότους σοταρισμένα σε βούτυρο τρούφας, κ.λπ.

Ο κ. Σεργιαννίδης Γιώργος, καλλιεργητής και κυνηγός τρούφας, είπε για την τρούφα ότι "είναι υπόγειο μανιτάρι που συμβιώνει με κάποια δέντρα ή θάμνους τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε κατάλληλα φυσικοχημικά εδάφη.Το κυνήγι της τρούφας γίνεται όλον το χρόνο, κάθε εποχή έχει τη δικιά της". 

Στην Ελλάδα έχουν πιστοποιηθεί γύρω στις 70 ποικιλίες, εκ των οποίων εμπορεύσιμες είναι επτά.

Στην περιοχή της Θράκης βρίσκονται όλες οι ποικιλίες εκτός από δύο, τις πιο σπάνιες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews