inkomotininews@gmail.com

Απολύσεις επιτυχόντων ΑΣΕΠ στο ΙΚΑ Κομοτηνής


Νέες απεργίες στο κατάστημα πιθανώς από αύριο Δευτέρα 11/2

Σφοδρό κατηγορώ κατά της κυβέρνησης και της απόφασης να απολυθούν εννέα υπάλληλοι του ΙΚΑ Κομοτηνής, επιτυχόντες μάλιστα του ΑΣΕΠ (προκήρυξη 9Κ), εξαπέλυσαν με συνέντευξη Τύπου που οργάνωσαν, εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ ΑΜ-Θ, της ΑΔΕΔΥ και του εργατικού κέντρου Κομοτηνής, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έγινε την Παρασκευή.
Υπενθυμίζεται, ότι οι επιτυχόντες επρόκειτο να προσληφθούν από την Αγροτική Τράπεζα, ωστόσο εδώ και δύο διορίστηκαν υποχρεωτικά στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Μετά τις απολύσεις στο κατάστημα Κομοτηνής, απομένουν μόλις 22 ενεργοί υπάλληλοι, ενώ...
...ως γνωστόν έχει ανασταλεί η λειτουργία των παραρτημάτων του οργανισμού στις Σάπες

Π. Τσουκαλάς: «Αδυνατεί πια το ΙΚΑ Κομοτηνής να εξυπηρετεί τον κόσμο»
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ ΑΜ-Θ Παναγιώτης Τσουκαλάς, αναφέρθηκε σε δύο πρωτιές. Για πρώτη φορά όπως είπε από τότε που υπάρχει το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, απολύονται υπάλληλοι, και για πρώτη φορά γίνονται απολύσεις μέσω e-mail! «Οι απολύσεις γίνονται σε έναν ασφαλιστικό φορέα με ήδη μειωμένο προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων», υπογράμμισε, και ζήτησε από τον κόσμο να ξέρει πως «πως πλέον δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί». Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι 24ωρες απεργίες από Δευτέρα, και κάλεσε όλους τους φορείς και τα σωματεία να σταθούν στο πλάι τους και «να υψώσουν το ανάστημά τους στην κυβέρνηση που αθετεί τον λόγο της».

Φ. Στριτάκη: «Ήθελαν να ιδιωτικοποιήσουν την ΑΤΕ με λιγότερο προσωπικό»
Η Γραμματέας του Συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ ΑΜ-Θ Φωτεινή Στριτάκη, επισήμανε επίσης το πρωτοφανές των απολύσεων, εξέφρασε την άποψη πως «η μεταφορά των 9Κ από την ΑΤΕ στο ΙΚΑ έγινε ώστε να ιδιωτικοποιηθεί (σ.σ. η ΑΤΕ) με λιγότερους εργαζόμενους και να στελεχωθεί το ΙΚΑ», έθιξε το θέμα του ότι η απόφαση βγήκε πολύ γρήγορα και ουσιαστικά ακύρωνε τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, και συμπλήρωσε: «Οι αρμόδιοι υπουργοί είπαν πως θα λύσουν το πρόβλημα αλλά δεν το έκαναν, και τώρα οι 25.000 απολύσεις που ζητά η Τρόικα ξεκινούν από τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα την ίδια ώρα που ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει εξαιρέσει τα ασφαλιστικά ταμεία».

Π. Μαγαλιός: «Άδικες οι απολύσεις»
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κατέθεσε τη συμπαράσταση του στην «άδικη» όπως τη χαρακτήρισε απόλυση των εννέα εργαζομένων του ΙΚΑ Κομοτηνής, και επισήμανε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εάν φύγουν αυτοί οι εργαζόμενοι θα το αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι της Κομοτηνής, μέλη του Εργατικού Κέντρου κατά πλειοψηφία, ασφαλισμένοι του ΙΚΑ. «Κάποτε το ΙΚΑ είχε 52 εργαζόμενους και δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει αυθημερόν τους συναλλασσόμενους, τώρα με τους 22 που μένουν και με τους 9 που φεύγουν, καταλαβαίνεται τι προβλήματα και τι εντάσεις θα φέρει αυτό στους συναλλασσόμενους», σημείωσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews