inkomotininews@gmail.com

Θεαματική άσκηση της 4ης ΕΜΑΚ σε ανεμογεννήτρια ύψους 50 μ.


Άσκηση διάσωσης ατόμου σε μεγάλο ύψος (και συγκεκριμένα σε άτρακτο ανεμογεννήτριας σε  ύψος 50 μέτρων), με την κωδική ονομασία «ΗΡΑΚΛΗΣ 2013», πραγματοποίησε η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης της 4ης ΕΜΑΚ ΑΜ-Θ, σε συνεργασία...
...με τις εταιρείες «Vestas Hellas» (εταιρεία κατασκευής – πώλησης ανεμογεννητριών) και «Εnel Green Power» (εταιρεία αιολικών πάρκων).

Το σενάριο της άσκησης, που διεξήχθη στη δασική θέση «Άσπρη Πέτρα» της περιοχής Κέχρου Ροδόπης, προέβλεπε ότι κατά τη διάρκεια τακτικής συντήρησης ανεμογεννήτριας από συνεργείο δύο εργαζομένων της εταιρείας "Vestas Hellas", ο ένας τραυματίζεται στην άτρακτο της ανεμογεννήτριας σε κάθετη κλίμακα ύψους 50 μέτρων από το έδαφος, και ο δεύτερος αδυνατεί να τον κατεβάσει.

Με τη γνωστοποίηση του συμβάντος άμεσα κινητοποιήθηκαν – προσομοιώθηκαν, αρχικώς το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαπών και ακολούθως η 4η ΕΜΑΚ

Δύο πυροσβέστες της 4ης ΕΜΑΚ που μετέφεραν ειδικό ορειβατικό φορείο με τα παρελκόμενά του το οποίο μπορεί να περάσει από την κλίμακα και να συναρμολογηθεί στην άτρακτο, ανέβηκαν σε αυτήν μαζί με δύο υπαλλήλους της «Vestas Hellas», χρησιμοποιώντας ατομικό και διασωστικό εξοπλισμό που παρείχε η εταιρεία.

Η ομάδα φθάνοντας στην άτρακτο έλεγξε την κατάσταση του τραυματία και αποφάσισε να τον κατεβάσει από την καταπακτή της, προετοιμάζοντας ανάλογα το σημείο αγκύρωσης για τη διάσωση και την ακινητοποίησή του, υποστηριζόμενη από την υπόλοιπη ομάδα στη βάση της ανεμογεννήτριας.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση των πυροσβεστών σε ειδικό εξοπλισμό, η αποτελεσματικότητα επέμβασης της 4ης ΕΜΑΚ, καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας της 4ης ΕΜΑΚ και της εταιρείας «Vestas Hellas» σε περίπτωση περιστατικού σε ανεμογεννήτρια.

Από την 4η ΕΜΑΚ ασκήθηκαν πέντε πυροσβέστες, από την εταιρεία «Vestas Hellas» τέσσερις υπάλληλοι, και από την εταιρεία Εnel Green Power ένας υπάλληλος.

Με ανακοίνωσή της η 4η ΕΜΑΚ ευχαριστεί τον υπεύθυνο συντονιστή ασφάλειας, ποιότητας και περιβάλλοντος της «Vestas Hellas» κ. Μιχάλη Πουλικίδη για την υποστήριξη στη διεξαγωγή της άσκησης, τον υπεύθυνο συντήρησης και λειτουργίας της περιοχής για την «Vestas Hellas» κ. Βασίλη Λάλο, καθώς και τον κ. Πέτρο Γκόγκο της εταιρείας «Enel Green Power» για τη χρήση της ανεμογεννήτριας.




























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews