inkomotininews@gmail.com

(video/photos)On Bikes ποδηλάτες:"Ποδηλατώντας για Χάρη Της".

Παραμονή του εορτασμού της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η Ποδηλατική ομάδα On Bikes-Ποδηλάτες Κομοτηνής διοργάνωσε  ποδηλατοβόλτα, προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, όπου και φυλάσσεται Θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Θεομήτορος.
Με σημείο συγκέντρωσης τη κεντρική Πλατεία Κομοτηνής πάνω από 80 ποδηλάτες  ξεκίνησαν το απόγευμα την ποδηλατοβόλτα με προορισμό το μοναστήρι.Η ιδέα δόθηκε στους On Bikes με αφορμή  την πεζοπορία των πιστών ως τάμα προς την Παναγία,που πραγματοποιείται την παραμονή της εορτής.Διασχίζοντας την Κομοτηνή  με προσοχή και επιτηρηση από τους επικεφαλής οι On Bikes μετά από μία περίπου ώρα έφτασαν στο Μοναστήρι με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση.Δεν έλειψαν και τα απρόοπτα όπως τα 6 σκασμένα λάστιχα στα ποδήλατα που αντιμετωπίστηκαν γρήγορα  και αποτελεσματικά από τους επικεφαλής της ομάδας.
Η επόμενη δραστηριότητα των ποδηλατών είναι η ποδηλασία της αγάπης.Πρόκειται για Πανελλήνια και Παγκύπρια Ποδηλασία της Αγάπης που γίνεται με σκοπό τη συλλογή τροφίμων και σχολικών ειδών.3 φίλοι (Ανδρέας Ονησιφόρου, Γιώργος Δημητρίου και Αντρέας Σκουτέλλας) την εβδομάδα 07-13/04/2013 με τα ποδήλατα τους έκαναν 700 χλμ συλλέγοντας τρόφιμα για τα κοινωνικά παντοπωλεία. 3 περίπου τόνοι τρόφιμα παραδόθηκαν στα κοινωνικά παντοπωλεία.
Γνωρίζοντας ότι οι αιτήσεις για βοήθεια αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς, αποφάσισαν να διοργανώσουν το Σεπτέμβριο πανελλαδική ποδηλασία για την συλλογή τροφίμων. Από τα τρόφιμα που θα μαζεύουν τα 2/3 θα παραμένουν Ελλάδα για την κάλυψη των αναγκών της πόλης που κάνει κάθε φορά τη συλλογή και το 1/3 θα αποστέλλεται στην Κύπρο.
Η Πανελλαδική ποδηλασία θα ξεκινήσει από τη Κομοτηνή στις 01/09/2013 και θα τερματίσει στις 11/10/2013 στη Λεμεσό συνολικά θα διανύσουμε 3,848 χλμ.
Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη»


Επίσης την Κυριακή 25 Αυγούστου 2013 .στα πλαίσια της11ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, η «Φλόγα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας» μεταφέρεται από το Ορμένιο Έβρου μέχρι την Καβάλα, Εθελοντικά από τους Μοτοσικλετιστές της λέσχης Αν. Μακ. Θράκης,
Στην Κομοτηνή θα διέλθει από τις 17.40 έως 18.20.
Ας είμαστε όλοι εκεί δίνοντας το μήνυμα της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης μέσα από την Εθελοντική Προσφορά Αίματος για τον Άγνωστο πάσχοντα Συνάνθρωπό μας.



(video)
Η Ποδηλατοβόλτα
φωτοστιγμιότυπα
 Οι επικεφαλής της ποδηλατοβόλτας.
Λίγο πριν την εκκίνηση





 Προσκυνητές με τα πόδια προς το Μοναστήρι







 Η Οικογένεια του Διογένη Νικολαίδη και το Γυμναστήριο ΑΡΜΟΝΙΑ
πιστοί κάθε χρόνο προσφέρουν μπουκαλάκια με νερό στους προσκυνητές.


 Στη διασταύρωση προς Μεσούνη - Αίγειρο
 Αντιμετωπίζοντας τα απρόοπτα
(νέες σαμπρέλες αντικαθιστούν τις τρύπιες)


 Η ομάδα φτάνει στο Μοναστήρι






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews