inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS-PHOTOS) Τίμιο Ξύλο φυλάσσεται μονίμως στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής

Τοποθετείται κάθε χρόνο τέτοια μέρα στον στολισμένο με βασιλικό και καθαγιασμένο στον Πανάγιο Τάφο, Τίμιο Σταυρό της εκκλησίας.

Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα, η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού...
...η ιστορική ανεύρεση του οποίου έγινε με θαυμαστό τρόπο από την Αγία Ελένη.

Σύμβολο ζωής ο Τίμιος Σταυρός, και νίκης αυτής επί του θανάτου, εντυπώνεται πάνω του η ίδια η υπόσταση του σταυροθέντος και αναστηθέντος Ιησού Χριστού.

ΒΙΝΤΕΟ
Ιωάννης Σιδηράς
Εκκλησιαστικός-Ιστορικός-Θεολόγος


Στην Κομοτηνή η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού τιμάται ιδιαιτέρως στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου υπάρχει Σταυρός καθαγιασμένος στον Πανάγιο Τάφο, και ο οποίος κάθε χρόνο τέτοια μέρα στολίζεται με βασιλικό αλλά και με έναν επιστήθιο αργυρό Σταυρό ο οποίος φέρει τμήμα του Τιμίου Ξύλου και φυλάσσεται μονίμως στον ναό. 

ΒΙΝΤΕΟ
Ιωάννης Σιδηράς
Εκκλησιαστικός-Ιστορικός-Θεολόγος

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ
από τη σημερινή Θεία Λειτουργία
του Τιμίου Σταυρού στον
Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής














12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

προσπαθει καποιος να μειωσει το μεγαλο γεγονος της μεταφορας του τιμιου ξυλου απο τα Ιεροσολυμα στην πολη μας ή απλως ειναι η ιδεα μας.καποιοι εμπαιζουν τους πιστους της Ροδόπης, ο κοσμος ομως πλεον κ βλεπει κ κρινει κ καταλαβαινει τι γινεται προς απογοητευση καποιων.Η δε διευκρινηση"μονιμως" λεει πολλα οφειλω να ομολογησω.Κατεβειτε καποιο απο το συννεφακι σας εκει ψηλα κ καταλαβετε πως μονο στον εαυτο σας κανετε κακο.ο κοσμος σας εχει καταλαβει τι παιχνιδακια παιζετε!

Ανώνυμος είπε...

Για εξήγησέ μας, ποιοί παίζουμε, τι παιχνιδάκια; Σε ποιους αναφέρεσαι;

Ανώνυμος είπε...

Για εξήγησέ μας, ποιοί παίζουμε, τι παιχνιδάκια; Σε ποιους αναφέρεσαι;

Ανώνυμος είπε...

καποιοι εδω και 6 μηνες δεν κατάλαβαν η δεν θέλουν να καταλάβουν οτι η Κομοτηνή και ολόκληρη η μητρόπολη Μαρωνείας έχει ποιμεναρχη μετα απο πολλά χρόνια απουσίας και απραξίας.
το Τίμιο Ξύλο στη Κομοτηνή είναι ιστορικό γεγονός εδω και ημέρες πλεον.δεν αρέσει σε κάποιους. δε πειράζει θα το καταλάβουν. Οι κομοτηναίοι ενθουσιασμένοι για τον νέο τους ποιμενάρχη και νέο στην ηλικία επιτέλους όπου και αν βρεθούν επαινούν τη παρουσία του, την εργατικότητα του και την άμεση επαφή του με τον κόσμο. ας δίνουν όσες συνεντεύξεις θέλουν κάποιοι. η κομοτηνή έχει δεσπότη. ο Τίμιος Σταυρός να τον χαριτώνει.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είπε βρε Χριστιανέ οτι η Κομοτηνή δεν έχει Δεσπότη;! Ποιός μειωσε το ιστορικό γεγονός της έλευσης του Τιμίου Ξύλου;! Γιατί βρε - Ντ' Αρτανιάν ;) - "στραβώνεις" που η Κομοτηνή (η οποία όπως είπαμε έχει Δεσπότη), έχει την Τιμή να διαθέτει Ναό στον οποίον φυλάσσεται μονίμως Τίμιο Ξύλο;! Πάψε να βλέπεις φαντάσματα και συγκεντρώσου στη ΔΟΥΛΕΙΑ σου...

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είπε βρε Χριστιανέ οτι η Κομοτηνή δεν έχει Δεσπότη;! Ποιός μειωσε το ιστορικό γεγονός της έλευσης του Τιμίου Ξύλου;! Γιατί βρε - Ντ' Αρτανιάν ;) - "στραβώνεις" που η Κομοτηνή (η οποία όπως είπαμε έχει Δεσπότη), έχει την Τιμή να διαθέτει Ναό στον οποίον φυλάσσεται μονίμως Τίμιο Ξύλο;! Πάψε να βλέπεις φαντάσματα και συγκεντρώσου στη ΔΟΥΛΕΙΑ σου...

Unknown είπε...

εκπλήσει αρκετούς κομοτηναίους το αρθρο. η συνέντευξη του κ.ιστορικού και οι κατα καιρό συνεντεύξεις του.
οι κομοτηναίοι και μάλιτσα οι πιο παλιοί γνωρίζουν οτι στο Αη Γιώργη υπάρχει Τίμιο Ξυλο. μια ερώτηση όμως.Εγινε ποτέ καμια προβολή αυτού του ιερού θησαυρού? υπαρχει καμια ανακοίνωση οτι εχει εκτεθεί σε προσκύνημα για κάποιο λόγο?εδω και χρόνια φυλαγμένο κάπου. Τώρα που ήλθε το Τίμιο Ξύλο απο την Ιερουσαλήμ έπρεπε να γίνει όλη αυτη η αναφορά? και δεν ακούσαμε σε καμιά συνέντευξη τον κ.ιστορικό να μας λέει κατι για αυτο το σημαντικό γεγονός. οπότε ας μην αναρωτιέται ο προηγούμενος απο μένα γιατι γράφουν όσα γράφουν οι προπροηγούμενοι...πράγματι η κομοτηνή ζει κάτι καινούργιο. ας το αγκαλιάσουμε. ας το στηρίξουμε. επιτέλους είδαμε νέους και δραστήριους κληρικούς να πλαισιώνουν τον νέο δεσποτη μας. ας είμαστε όλοι μαζι και όποιος μπορεί ας ενισχύσει και το δικτυο των εθελοντών της μητρόπολης.
ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Nεφέλη Μακρή

Ανώνυμος είπε...

Ειρήνη υμίν αδελφοί και αδελφές!

Από τη συντακτική ομάδα του inkomotini:

Το inkomotini και το R-Channel που βρέθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, πήγαν εκεί κατ’ αρχήν για να καλύψουν τον παραδοσιακό στολισμό του Τιμίου Σταυρού με φύλλα βασιλικού.

Και επειδή κυρία Μακρή γνώμη μας είναι πως η συντριπτική πλειονότητα των Κομοτηναίων (και κυρίως των νέων) δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του Τιμίου Ξύλου στον ναό, ως inkomotini θεωρήσαμε ορθό να προτάξουμε το γεγονός αυτό προς ενημέρωση του κόσμου. Άλλωστε το αφιχθέν από τους Αγίους Τόπους Τίμιο Ξύλο σε λίγες μέρες θα φύγει από την πόλη, και συνεπώς δεν είναι κακό πιστεύουμε να γίνει ευρύτερα γνωστό πως στην Κομοτηνή υπάρχει και το Τίμιο Ξύλο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου - μονίμως.

Όσον αφορά την επισήμανσή σας ότι ποτέ δεν έγινε κάποια προβολή του Ιερού αυτού θησαυρού, προδήλως συμφωνούμε, και ίσως η αναφορά μας και οι παρεμβάσεις των σχολιαστών της ανάρτησης, αποτελέσουν την αφορμή για να γίνει αυτό στο μέλλον.

Επίσης, σχετικά με:

- τα υμνητικά, δικά σας αλλά και των προ-προηγούμενών σας σχόλια για τον νέο Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, τα οποία αποπνέουν και ένα είδος έμμεσης επιτιμήσεώς μας,

- το επιθετικό ύφος και τις νουθεσίες του πρώτου σχολιαστή που σπεύδει ασμένως να μας (κατα)κρίνει,

θεωρούμε πως δεν υπάρχει χρείαν αποδείξεως εκ μέρους μας, ότι οι δραστηριότητες, οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες του Δεσπότη, προβάλλονται πλήρως από το inkomotini, με σεβασμό στον θεσμό και στο πρόσωπό του – μάλιστα κάποιοι μας έχουν κατηγορήσει για προνομιακή προβολή του!

Μια πρόχειρη αναδρομή σε μερικές μόνο προηγούμενες δημοσιεύσεις μας (στο σχόλιο που έπεται), νομίζουμε αρκεί:

Unknown είπε...

είμαι χαρούμενη για την ευγενική απάντηση του inkomotini.εγω προσωπικά δεν ανεφερα κατι για την προβολή των έρων η της ύπαρξης νέου μητροπολίτη απο το blog σας και συγχαρητήρια.
Εγραψα όμως την γνώμη μου έστω ως παράπονο γιατί υπάρχει τέτοιος ιερός θησαυρός στη πόλη μας και μάλιστα μονίμως γιατί δε τον έχουν σε προσκύνημα έστω καποιες ημέρες του χρόνου.Επίσης αναφερθηκα στον νέο μητροπολίτη γιατί η παρουσία του είνια πλέον ξεχωριστή και ειδικά στο νέο κόσμο.
να έχετε δύναμη και υγεία στις δραστηριότητες σας εσεις ολοι του inkomotini.
και πλαι ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Νεφέλη Μακρή

Ανώνυμος είπε...

Δεν ανεφερε κανεις εκ των σχολιαστων κατι σχετικο με την προβολη ή οχι του Σεβασμιωτατου αλλα προφανως αυτο ειναι που ενοχλει τελικα, η αγαπη που δειχνει ο κοσμος στο προσωπο του.Ο ιδιος δεν κανει κατι για την προβολη αφου εκει το πατε.Απλως κανει τα αυτονοητα,αυτα που επρεπε χρονια τωρα να γινονται κ αφορουν το χριστιανικο αισθημα των πιστων.Οσο για τη δουλεια μας να ειστε σιγουροι σιγουροι πως ειμαστε συγκεντωμενοι σε αυτη σε αντιθεση με καποιους που τελικα την εχουν μπερδεψει!ευχαριστω!

Ανώνυμος είπε...

Ντ' Αρτανιάν,οι τρεις σωματοφυλακες.....καποιοι δειχνουν τον πραγματικο εαυτο τους κ το επιπεδο τους.Δεν μπορουν ουτε να ξεχωρισουν πως τα σχολια προερχονται απο διαφορετικους χρηστες.Σας ενημερωνω λοιπον πως κανεις δεν χρηζει αναγκης σωματοφυλακων εχοντας μια δυνατη κ αγαπητη προσωπικοτητα.Προφανως κ εξ ιδιων κρινουμε...

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 6:50:00 από inkomotini

Αγαπητέ

1ον) Ούτε εμείς αναφέραμε κάτι σχετικό με την προβολή ή όχι του Σεβασμιωτάτου, αλλά για τις δραστηριότητες, τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του ως Ιεράρχη – έχει μεγάλη διαφορά.

2ον) Από πού συμπεραίνετε πως μας ενοχλεί η αγάπη που δείχνει ο κόσμος στο πρόσωπό του;!

3ον) Από πού συμπεραίνετε οτι «προσπαθεί κάποιος να μειώσει το μεγάλο γεγονός της μεταφοράς του Τιμίου Ξύλου από τα Ιεροσόλυμα στην πόλη μας» καθώς και οτι «κάποιοι εμπαίζουν τους πιστούς της Ροδόπης» - και ποιοι είναι αυτοί κατά τη γνώμη σας, θα θέλατε να μας διαφωτίσετε;

4ον) Το «μόνο στον εαυτό σας κάνετε κακό», είναι νουθεσία ή «προειδοποίηση»;

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews