inkomotininews@gmail.com

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ σε νέο γκάλοπ – Πέφτει η «καταλληλότητα» Σαμαρά – τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

Μόνο ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή εμφανίζουν ανεβασμένα ποσοστά!

Mε 29% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, έναντι 28% της ΝΔ, σύμφωνα με το  τελευταίο «βαρόμετρο» (Αυγούστου) της Public Issue.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 13%...
...ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 7%, και έπονται το ΚΚΕ με 6,5% και οι ΑΝ.ΕΛ. με 5,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ μένει εκτός Βουλής καθώς λαμβάνει 2,5%.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο «βαρόμετρο» (Ιουλίου), στην πρόθεση ψήφου υπάρχει ανατροπή σκηνικού στην κορυφή, καθώς τότε η ΝΔ προηγούνταν του ΣΥΡΙΖΑ με 28,5% έναντι 27,5%.

Επίσης σε σύγκριση με το προηγούμενο «βαρόμετρο», ΝΔ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ έχουν χάσει μισή ποσοστιαία μονάδα, το ΠΑΣΟΚ χάνει μία, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 1,5%, ενώ περισσότερο ενισχυμένη καταγράφεται η Χρυσή Αυγή με αύξηση της επιρροής της κατά 2%!

Στην «παράσταση νίκης» παραμένει μπροστά η ΝΔ, με 46%, και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 40%, ωστόσο τα ποσοστά της ΝΔ βυθίζονται, αφού στο «βαρόμετρο» του Ιουλίου ελάμβανε 53%, ενώ αντίθετα εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά πολύ αυξημένα, καθώς τότε στην παράσταση νίκης ελάμβανε 34%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με 35% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 31%, ωστόσο η αποδοχή του Πρωθυπουργού παρουσιάζει πτώση 10 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυξάνεται κατά 1%.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews