inkomotininews@gmail.com

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Μεσοχώρι.

Ο μοναδικός Ναός στη Ροδόπη αφιερωμένος στην Υψωση του Τιμίου Σταυρού βρίσκεται στο Μεσοχώρι.Εκεί το απόγευμα της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός και στη συνέχεια περιφορά της Εικόνας στους δρόμους του χωριού προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ.Παντελεήμονος.
Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία ενώ την ίδια ημέρα το απόγευμα εσπερινός και παράκληση.
Σύμφωνα με την παράδοση, το 326 η γηραιά μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ιουλία Φλαβία Ελένη, μετέβη στους Αγίους Τόπους για να φέρει στο φως τα διάφορα μέρη στα οποία έζησε και δίδαξε ο Ιησούς Χριστός. Στα Ιεροσόλυμα πραγματοποίησε μεγάλες ανασκαφές για να βρεθούν οι τόποι της Σταύρωσης και της Ανάστασης στον λόφο του Γολγοθά. Η μετέπειτα Αγία Ελένη οδηγήθηκε στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού από ένα αρωματικό φυτό που φύτρωνε στο μέρος εκείνο, τον γνωστό μας βασιλικό. Ύστερα από επίπονες ανασκαφές βρέθηκαν τρεις σταυροί, του Κυρίου και των δύο ληστών.
Οι εκκλησιαστικοί ιστορικοί Φιλοστόργιος και Νικηφόρος αναφέρουν ότι ο Σταυρός του Κυρίου εντοπίσθηκε ύστερα από θαύμα, όταν τοποθετήθηκε πάνω σε νεκρή γυναίκα και αυτή αναστήθηκε.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews