inkomotininews@gmail.com

(Βίντεο-Φωτό) Όχι σε ένα αγώνα "μια από τα ίδια" είπε ο Κουτσούμπας από την Αλεξανδρούπολη

Από την Αλεξανδρούπολη ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό σε συστράτευση με το ΚΚΕ για την οργάνωση της πάλης στην κομματική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.
Γεμάτη ήταν η αίθουσα του ΚΕΠΑΚΥ (πρώην ΥΕΒ) και ένδειξη είναι το ότι μόνο από την Κομοτηνή εκίνησαν δύο λεωφορεία με μέλη και οπαδούς του ΚΚΕ. Παρόντες στην ομιλία του Δ. Κουτσούμπα ήταν και τα στελέχη των τοπικών οργάνων από την Κομοτηνή

Στην ομιλία του αναφερόμενος στην Περιφέρεια ΑΜΘ ο Δ. Κουτσούμπας ζήτησε από τον λαό να αξιοποιήσει την πείρα του στον συγκεκριμένο τρόπο ανάπτυξης. «Η εφαρμογή όλων των μέχρι σήμερα των ΚΠΣ, καθώς και η παροχή κινήτρων και ειδικών προνομίων που δόθηκαν στο μεγάλο κεφάλαιο»  όπως είπε, «με τους Αναπτυξιακούς Νόμους και άλλα Προγράμματα για να επενδύσουν σε περιοχές όπως η Θράκη, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Εφαρμόστηκαν εδώ και δεκαετίες από όλες τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με κριτήρια την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία, στα πλαίσια της περίφημης βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης, όμως ο λαός της Περιοχής δε γνώρισε ανάπτυξη.» Έκανε εκτενή αναφορά στις επιχειρήσεις που παρά τις επιδοτήσεις που πήραν, άφησαν «βιομηχανικά κουφάρια» και εγκατέλειψαν την Θράκη είτε για άλλες χώρες είτε για κλάδους με μεγαλύτερη κερδοφορία και είχε σαν αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση της ανεργίας, που κατατάσσει την περιοχή στις πρώτες θέσεις σε ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα. Τέλος διερωτώμενος για το ποιον αφορά η ανάπτυξη, είπε πως η «καπιταλιστική ανάπτυξη για την Αν. Μακ. Θράκη περνά μέσα από το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων απόδειξη η ο σχεδιασμός για ίδρυση στην Περιοχή Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ), που σημαίνει ασυδοσία για το μεγάλο κεφάλαιο, εργασιακό καθεστώς γαλέρας για τους εργαζόμενους»  

Ζήτησε από τον λαό να μην αποπροσανατολιστεί από το νέο σκηνικού διπολισμού που επιχειρείτε, αλλά να στοχεύσει ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων.
Διαμήνυσε πως το ΚΚΕ επιδιώκει να συζητήσει με τους εργαζόμενους, με τον λαό και μάλιστα επιζητά την όποια πείρα έχει, μικρή ή μεγάλη ώστε να ανασυνταχθεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα και να προωθηθεί αυτό που ονομάζεται «λαϊκή συμμαχία». Αυτή η συμμαχία είπε «πρέπει να συγκροτηθεί από τα κάτω προς τα πάνω, όχι για να κάνει ένα αγώνα «μία από τα ίδια», έναν αγώνα οπισθοφυλακής, έναν αγώνα που οι στόχοι του θα εξαντλούνται σε μια ρηχή κριτική στην κυβέρνηση ή σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μη χάσουμε και τα ελάχιστα που έχουν απομείνει. Αλλά έναν αγώνα που θα έχει οδηγό και στόχο την πραγματική φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Που είναι δεμένη με την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κατάργηση των μνημονίων διαρκείας και των δανειακών συμβάσεων, με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την ανατροπή της εξουσίας τους και τη διεκδίκηση της εργατικής λαϊκής διακυβέρνησης-εξουσίας.»

Σχετικά με την ανάπτυξη ο Δ. Κουτσούμπας είπε πως ανάκαμψη όπως το εννοεί η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα μπορεί να υπάρξει αλλά δεν θα ωφελήσει τον λαό και ανέφερε τα παραδείγματα του τουρισμού, όπου ενώ υπήρξε ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών, οι μεγάλες τουριστικές μονάδες απέλυσαν παλαιούς εργαζόμενους ώστε να προσλάβουν νέους μέσω προγραμμάτων κατάρτισης. Τόνισε δεν πως η ανάκαμψη σε μια χώρα που έχει χάσει το 30% του ΑΕΠ θα έρθει, ειδικά όταν έχει υποτιμηθεί τόσο πολύ η τιμή της εργατικής δύναμης, κάτι που ήταν και στόχος του μνημονίου.

Κοροϊδία το πρωτογενές πλεόνασμα εκτίμησε ο Δ. Κουτσούμπας λέγοντας «Οι ελπίδες για ανακούφιση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καλλιεργεί η κυβέρνηση, ανακούφιση που θα προέλθει από τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, γρήγορα διαψεύστηκαν με τη δημοσίευση του σχεδίου προϋπολογισμού από την κυβέρνηση.» και αναφέρθηκε αναλυτικά στις νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Είπε επίσης πως η κυβέρνηση μπορεί να προετοιμάζεται για την αποχώρηση της Τρόικα «αλλά δεν λέει ότι η τρόικα μπορεί να φύγει όμως όλο το αντεργατικό αντιλαϊκό της έργο θα μείνει και θα ριζώσει και μπορεί να ενισχυθεί αν δεν δημιουργηθούν προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού.»

Επίδοξο διαχειριστή του συστήματος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γ.Γ. του ΚΚΕ και τον εξομοίωσε με την ΝΔ, αφού όπως είπε «Οι δύο επίδοξοι διαχειριστές του συστήματος με τους όρους τους συστήματος εκφράζονται και απευθύνονται στο λαό. Συμφωνούν ως προς τον προορισμό διαφωνούν για τη διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσουν»


















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews