inkomotininews@gmail.com

Τη Βασιλόπιτά τους έκοψαν οι εθελοντικές ομάδες του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής

Τη Βασιλόπιτά τους έκοψαν οι εθελοντές και τα στελέχη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, στο πλαίσιο και των συναντήσεων των εθελοντικών ομάδων για τον προγραμματισμό των δράσεών τους για το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Στη κοπή της Βασιλόπιτας παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας...
...και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Η υπεύθυνη του Γραφείου κ. Λουίζα Σαλτσίδου, αναφέρθηκε στις κρίσιμες εκλογές για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο  Μάιο, καθώς και στην ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2014, τονίζοντας ότι «η χώρα μας οφείλει να αξιοποιήσει την ευκαιρία αυτή, όχι απλώς διαχειριζόμενη τεχνοκρατικά την Προεδρία, αλλά αναλαμβάνοντας θαρραλέες πολιτικές πρωτοβουλίες σε μια περίοδο που οι ευρωπαίοι πολίτες έχουν αρχίσει να αμφισβητούν όχι απλώς τη λειτουργία της Ένωσης, αλλά και την ίδια την υπόστασή της».

Ευχήθηκε επίσης, «το 2014 να είναι γεμάτο φως, ελπίδα και αισιοδοξία», και ειδικότερα για το Γραφείο, «να είναι μια χρονιά δημιουργική και σε συνεργασία και με την υποστήριξη των εθελοντών μας να είναι γεμάτη  καινοτόμες,  ευφάνταστες και ουσιαστικές δράσεις που θα ενημερώνουν, θα ευαισθητοποιούν, και κυρίως θα είναι  χρήσιμες και θα έχουν αντίκτυπο στην τοπική μας κοινωνία».

Τέλος, ευχαρίστησε την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τον Δήμο Κομοτηνής «για την ουσιαστική υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια»,  καθώς και την Αναπτυξιακή Εταιρία Ροδόπης, «που από το 2013 αποτελεί τον φορέα υποδοχής του Κέντρου».
Οι ομάδες κοινωνικής ευαισθητοποίησης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρότειναν δράσεις για την ανεργία των νέων, την κινητικότητα των νέων, την εκπαίδευση και την κατάρτιση, το ευρωπαϊκό έτος πολιτών, τις ευρωεκλογές, την ημέρα της Ευρώπης, την ενδοοικογενειακή και την ενδοσχολική βία, τους μετανάστες, την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου, τα δικαιώματα των καταναλωτών, τη βία κατά των γυναικών , τις εξαρτησιογόνες ουσίες, ενημερωτικές εκστρατείες στα σχολεία με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα,  τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και τα βραβεία LUX του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Επίσης, συναντήθηκαν οι ομάδες επαφής με τα ΜΜΕ και περιβάλλοντος & κλιματικής αλλαγής, συμμετέχοντας στον προγραμματισμό με σχετικές δράσεις.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews