inkomotininews@gmail.com

(PHOTOS) Αγωνιστικός παλμός στην πολιτική συνεστίαση του ΚΚΕ

Αρχές Φεβρουαρίου οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με απαγγελίες, καλλιτεχνικά δρώμενα και λαϊκό γλέντι, υποδέχτηκαν τα μέλη του ΚΚΕ της Ροδόπης τη νέα χρονιά, πραγματοποιώντας συνεστίαση και κοπή πίτας για τα ενενήντα πέντε χρόνια δράσης του κόμματος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Νίκος Φακιρίδης τραγούδησε...
...διεθνή αγωνιστικά τραγούδια μεταφρασμένα στα ελληνικά και στα τουρκικά, διενεργήθηκε λαχειοφόρος αγορά, ενώ δημοπρατήθηκαν και δύο έργα του Κομοτηναίου καλλιτέχνη Νίκου Κιτμερίδη τα οποία προσέφερε στο κόμμα.

Το φλουρί έπεσε στο κομμάτι του ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών).

«Η βραδιά αυτή έχει σαν στόχο τα μέλη του ΚΚΕ να κάνουν ένα διάλλειμα από την καθημερινή τους πολιτική δράση και να πάρουν κουράγιο για τους αγώνες που έρχονται, ιδιαίτερα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές τον Μάιο», σημείωσε ο κ. Νίκος Βαριεμίδης, γραμματέας της τομεακής επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ.

Παράλληλα, μέσα τόσο από αυτή την εκδήλωση όσο και των εκδηλώσεων για τα 95 χρόνια του κόμματος, αναδείχθηκαν η ιστορία του κόμματος αλλά και τα καθήκοντα που έχουν τα μέλη του.

«Εμείς οι κουμουνιστές, οι φίλοι του κόμματος, θα πρωτοστατήσουμε ώστε το 2014, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και τον φόβο, να γίνει έτος αγωνιστικής ανάτασης», επισήμανε ακόμη ο κ. Βαριεμίδης, υπογραμμίζοντας  πως «είναι απαραίτητο, ειδικά σήμερα που οι εργαζόμενοι και τα ευρύτερα λαϊκά σώματα βιώνουν μια πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση,  να μην χάσουν χρόνο και να δημιουργήσουν ένα ισχυρό κίνημα αντίστασης και παρεμπόδισης των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, αλλά και αυτών που ετοιμάζονται από τις Ελληνικές κυβερνήσεις, την τρόικα, την Ε.Ε. και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχουν».

Ο κ. Βαριεμίδης συμπλήρωσε: «Ταυτόχρονα μέσα από αυτή την καθημερινή πάλη να αναδειχτεί ο άλλος δρόμος της ανάπτυξης, αυτός που πραγματικά θα αποτελεί λύση για τους εργαζόμενους, με την οργάνωση της οικονομίας με βασικό κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και όχι τη κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων της χώρας μας. Για αυτό, με τις εκλογές να έρχονται, θεωρεί ότι είναι απαραίτητη η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, και στις Ευρωεκλογές, και σε τυχόν βουλευτικές εκλογές αλλά και στα σωματεία, στις λαϊκές επιτροπές για να ισχυροποιηθεί το κύμα αντίστασης σε αυτή την πολιτική, ανοίγοντας τον δρόμο για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τη μονομερή διαγραφή του χρέους την έξοδο από την ΕΕ ώστε να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από τις κρίσεις του καπιταλιστικού συστήματος και την πολιτική που εκπορεύεται από αυτή».

Όσον αφορά τις εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο, έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για την επιλογή υποψηφίων του κόμματος, οι οποίοι θα ανακοινωθούν πιθανότατα στις αρχές του επόμενου μήνα. 

Μεταξύ άλλων, για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ, ο Γραμματέας του κόμματος κ. Κουτσούμπας, σε μήνυμά του σημείωσε:

«Το περιεχόμενο του γιορτασμού των 95 χρόνων του Κόμματος, αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο σύνθημά μας: «95 χρόνια αγώνες και θυσίες. Διδασκόμαστε, συνεχίζουμε για το λαό, με στόχο το σοσιαλισμό».

95 χρόνια. Δεν υπάρχει μικρός ή μεγάλος αγώνας, δεν υπάρχει κατάκτηση του λαού μας που το ΚΚΕ να μην πρωτοστάτησε ή να μη βρέθηκε στην πρώτη γραμμή χωρίς να λογαριάσει κόπους, στερήσεις, διώξεις.

95 χρόνια αγώνες και θυσίες με τους κομμουνιστές πρωτοπόρους στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, αλύγιστους ακόμα και στο εκτελεστικό απόσπασμα, στις φυλακές και τις εξορίες.

Το ΚΚΕ ήταν ο εμπνευστής, ο αιμοδότης και ο καθοδηγητής του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα ενάντια στην ιταλογερμανική και τη βουλγαρική κατοχή με τη δημιουργία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ.

Το ΚΚΕ ήταν ο οδηγός στην κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης, τον 20ο αιώνα, στη χώρα μας: Στον ένοπλο αγώνα του ΔΣΕ, που είχε τεράστια πολιτική και ηθική σημασία.

Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά του φασισμού, της χούντας, πρωτοστάτησε σε κάθε λαϊκό αγώνα και σε συνθήκες βαριάς παρανομίας και σε συνθήκες αστικής νομιμότητας.Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που τόλμησε και τολμά να μελετά την Ιστορία του, γιατί ξέρει καλά πως η μελέτη της Ιστορίας για ένα επαναστατικό κόμμα αποτελεί στοιχείο ανάπτυξής του.

Το ΚΚΕ, παρά τις ελλείψεις του, δεν εγκατέλειψε ποτέ το στρατηγικό του στόχο το σοσιαλισμό, δεν αποκήρυξε ποτέ την ταξική πάλη, τη σοσιαλιστική επανάσταση, την ανάγκη ανατροπής της δικτατορίας μιας μειοψηφίας, δηλαδή της αστικής τάξης, των εκμεταλλευτών και την αντικατάστασή της με τη δικτατορία της πλειοψηφίας, που είναι το προλεταριάτο, η εργατική τάξη, οι εκμεταλλευόμενοι.

Το Κόμμα μας σήμερα είναι πιο έμπειρο από ποτέ. Δεν έχουμε σήμερα την πολυτέλεια κανενός λάθους που θα πάει το κίνημα πίσω, θα του αφαιρέσει τη δυνατότητα να ανασυνταχθεί, να αντεπιτεθεί, να τραβήξει μπροστά να βάλει στόχο την εξουσία.

Η πολύχρονη πείρα μας, η κατάκτηση της ιδεολογικοπολιτικής ωριμότητάς μας υποχρεώνει σήμερα με ακλόνητη σταθερότητα και συνέπεια το ΚΚΕ, να μην υποκύπτει στις σειρήνες, να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα, να μη βάζει «νερό στο κρασί» του, όπως μας ζητά ο αντίπαλος. Δεν αποσπόμαστε από την πραγματικότητα.

Νιώθουμε την αγωνία του εργάτη και του άνεργου, του δημόσιου υπάλληλου, του αυτοαπασχολούμενου, που, απελπισμένος λέει «κάτι να γίνει, τώρα», «βάλτε και σεις ένα χεράκι να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα με αυτήν την κατάσταση», των εργαζομένων που την ίδια ώρα νιώθουν φόβο, ανασφάλεια, αβεβαιότητα.

Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς και τους λέμε: Τώρα πρέπει να αξιοποιήσουμε την πείρα που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια και να σκεφτούμε:

Ποιος είχε δίκιο; Το ΚΚΕ ή άλλα κόμματα, σε σχέση με τη στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ;

Είπε την αλήθεια ή όχι το ΚΚΕ, όταν προειδοποιούσε για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τις περίφημες ελευθερίες της που είναι δεσμά για τους λαούς;

Ερχονται ή όχι στα λόγια μας, όταν από την αρχή προειδοποιούσαμε για την περιβόητη ένταξη στην ΟΝΕ και στο ευρώ τότε που το ΚΚΕ τα καταψήφιζε, όταν όλοι μαζί -και οι σημερινοί οπαδοί της δραχμής- πανηγύριζαν;

Η ΕΕ είναι ένωση του κεφαλαίου, σφηκοφωλιά κατά των λαών! Σε όλη την ιστορική της διαδρομή, από την παλιά ΕΟΚ, μέχρι την Ευρωζώνη σήμερα, έχει σαν βασικό στόχο να θωρακίσει τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων των κρατών-μελών της, μέσα στον ανελέητο διεθνή ανταγωνισμό.

Γι' αυτό και υπάρχει σταθερή στόχευση των μονοπωλίων όλων των κρατών της ΕΕ ενάντια στην εργατική τάξη, στους λαούς της Ευρώπης. Ολες οι Συνθήκες της ΕΕ είχαν και έχουν στόχο, να ρίξουν όσο πιο κάτω γίνεται την πληρωμή της εργατικής δύναμης, να κάνουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, για να γίνουν πιο ισχυροί οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Αυτή την αλήθεια προσπάθησαν συστηματικά να κρύψουν όλα αυτά τα χρόνια η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, με τις κάλπικες υποσχέσεις τους.

Ολοι τους μαζί έχουν ψηφίσει τις αντιλαϊκές Συνθήκες. Σήμερα εξαπατούν και πάλι, όταν υπόσχονται διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που θα οδηγήσουν τάχα σε φιλολαϊκή λύση εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Κρύβουν ότι η σημερινή αντιλαϊκή επίθεση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, δεν καθορίστηκε μόνο από την εκδήλωση της πρόσφατης κρίσης, δεν περιορίζεται μόνο στα υπερχρεωμένα κράτη της Ευρωζώνης.

Σήμερα, ο λαός και η νεολαία έχουν περισσότερα στοιχεία, την πείρα των γεγονότων για να μας καταλάβουν. Να προβληματιστούν και να εξηγήσουν το γιατί, ακόμα και με πολιτικό κόστος, το ΚΚΕ αρνήθηκε πέρσι να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση, όταν η Ελλάδα είναι μέσα στην ΕΕ, όταν στην οικονομία της Ελλάδας κυριαρχούν τα μονοπώλια.

Το ΚΚΕ και ο λαός πρέπει να παλέψουν για τη δική τους εξουσία, στην οποία το ΚΚΕ θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Στην κυβέρνηση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, το μαχητικό «παρών» του ΚΚΕ είναι δεδομένο.

Με αυτήν την προοπτική, το ΚΚΕ διεκδικεί σήμερα δύναμη παντού. Ζητάμε δύναμη, για να δυναμώσουμε αυτόν τον αγώνα και όχι να εμπλακούμε στην ουτοπία και κοροϊδία, για να κάνουμε δήθεν πιο ανθρώπινη την ΕΕ, να δώσουμε φιλί ζωής στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης». 





















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews