inkomotininews@gmail.com

ΒΙΝΤΕΟ: Τίτλοι τέλους για τον ΕΟΠΥΥ (και) στην Κομοτηνή

Από Δευτέρα στο νοσοκομείο για εξετάσεις-συνταγογραφήσεις.

Μια νέα εποχή ταλαιπωρίας για τους ασφαλισμένους της Ροδόπης σηματοδοτεί το κλείσιμο του πολυιατρείου του ΕΟΠΥΥ στην Κομοτηνή...
...στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της πρωτοβάθμιας φροντίδας και της εφαρμογής του νόμου για την ίδρυση του ΠΕΔΥ

Η ατμόσφαιρα χθες στους χώρους της μονάδας υγείας της Κομοτηνής, σε… «Μεγάλη Παρασκευή» παρέπεμπε, με έκδηλο τον προβληματισμό εκ μέρους των ασφαλισμένων οι οποίοι ενημερώνονταν για το επικείμενο λουκέτο διερωτώμενοι και «τώρα τι θα γίνει»;

Την ίδια ώρα, εξελισσόταν απογραφή και συμμάζεμα εκκρεμοτήτων εκ μέρους του υγειονομικού προσωπικού και στελεχών, ενόψει της παράδοσης-παραλαβής του κτιρίου και των υλικών της μονάδας τη Δευτέρα στην περιφερειακή διεύθυνση του Οργανισμού.

Σε εφαρμογή του νομοσχεδίου, το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό  τίθεται σε διαθεσιμότητα μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στον οποίο θα μετακινηθεί, εφόσον ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, μέσα σε διάστημα ενός μηνός.

Όπως διευκρίνισε ο διευθυντής του ΕΟΠΥΥ Κομοτηνής Γιάννης Μωρρές, από τη Δευτέρα και για όσο χρειαστεί, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού θα απευθύνονται για εξετάσεις και συνταγογράφηση στο νοσοκομείο Κομοτηνής, τα κέντρα Υγείας Σαπών και Ιάσμου, τα περιφερειακά ιατρεία Ξυλαγανής, Οργάνης και Αρριανών, στα αγροτικά ιατρεία και στους επτά συμβεβλημένους παθολόγους – καρδιολόγους.

Ο κ. Μωρρές τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του πολυιατρείου της Κομοτηνής, που εξυπηρετεί σε όγκο ασφαλισμένων το 50% του τοπικού πληθυσμού, ενώ μίλησε και για την ανάγκη προκήρυξης θέσεων επικουρικών γιατρών για την αναπλήρωση  κενών που μπορούν από ενδεχόμενο μειωμένο ενδιαφέρον γιατρών να συμμετέχουν στο ΠΕΔΥ.




ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Μωρρές
Δ/ντής ΕΟΠΥΥ Κομοτηνής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews