inkomotininews@gmail.com

Αύριο στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, η ομάδα νέων γυναικών της ΧΕΝ

Πολύχρωμα μπαλόνια με μηνύματα υποστήριξης των γυναικών, θα μοιράσει αύριο 8/3 στις 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής η Ομάδα Νέων Γυναικών της ΧΕΝ, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Παράλληλα, τα στελέχη της οργάνωσης...
...θα συνομιλήσουν με το κοινό για τη θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία.

«Είμαι γυναίκα, έχω δικαίωμα»
Στο μήνυμά της, δε, η ΧΕΝ Κομοτηνής, αναφέρει:

«Είναι το όραμα, ο σκοπός, το ερέθισμα για πρόσκληση και συσπείρωση όλων των γυναικών σε όποιες ομάδες κοινωνικά, πολιτισμικά, θρησκευτικά κι αν ανήκουν, για να θέσουν στόχους, να συμμετέχουν σε διάλογο, αμφίδρομη ενημέρωση, συνειδητοποίηση και μοίρασμα ευθύνης, λήψης αποφάσεων, λειτουργώντας όσο το δυνατόν λιγότερο ναρκισσιστικά και εγωιστικά για τις προσωπικές ανάγκες με διάθεση συμμετοχής στις ανάγκες όλων.

Διαμορφώνεται έτσι η συλλογικότητα και η συνεργασία, που θα λύσει σταθερά και όχι ευκαιριακά τα προβλήματα. Αυτά που ανακύπτουν σήμερα μέσα από την οικονομική κρίση που σκορπά φόβο, αβεβαιότητα, κατάθλιψη, κοινωνική και οικογενειακή αναταραχή σχέσεων και εξαθλίωση της ανθρώπινης υπόστασης.

Η ΧΕΝ, Παγκόσμια Γυναικεία Εθελοντική Οργάνωση, έχοντας δεσμευτεί καταστατικά, ενθαρρύνει μέσα από τις δράσεις, τις γυναίκες ανά τον κόσμο να διεκδικούν τα δικαιώματα τους, επιφέροντας θετικές αλλαγές στη ζωή την δική τους, αλλά και των κοινοτήτων τους.

Η προώθηση των δικαιωμάτων και ιδιαίτερα των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών, η απελευθέρωση από την βία, το δικαίωμα των γυναικών για ισότιμη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων, η ανάπτυξη των ηγετικών ικανοτήτων και  της συλλογικής δύναμης των γυναικών σε όλο τον κόσμο προκειμένου να διασφαλιστεί η Ειρήνη, η Δικαιοσύνη, η Ελευθερία, η Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια και ένα Βιώσιμο Περιβάλλον για όλους τους ανθρώπους, βρίσκονται στο επίκεντρο  της δουλειάς της Οργάνωσης και του πρόσφατα υιοθετημένου στρατηγικού σχεδιασμού 2012 – 2015».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews