inkomotininews@gmail.com

Σωσίβιο στον Βαγγέλη Βενιζέλο αναζητά ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ

Σφιχταγκαλιάσματα ΠΑΣΟΚ–Γιαννακίδη / Μαζική φυγή «πράσινων» ψηφοφόρων / Απέτυχε το «δεξιό» άνοιγμα.

Σωσίβιο στον Βαγγέλη Βενιζέλο αναζητά ο Άρης Γιαννακίδης, καθώς διαπιστώνει ότι ο συνδυασμός του κινδυνεύει να υποστεί εκλογική πανωλεθρία...
...τον Μάιο.

Τα «δεξιά» ανοίγματα σε Δράμα και Έβρο με την ένταξη των «γαλάζιων» Μελέτη Μαυρίδη και Σταύρου Καβαρατζή στο ψηφοδέλτιό του, όχι μόνο δεν του βγήκαν, αλλά έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα: αντί να διευρύνουν την εκλογική βάση, τη συρρίκνωσαν, αφού οι μεν «γαλάζιοι» ψηφοφόροι δεν τους στηρίζουν επειδή τους θεωρούν δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, οι δε «πράσινοι» ψηφοφόροι δεν τους θέλουν γιατί προέρχονται από τη ΝΔ!

Ο Άρης Γιαννακίδης έχοντας επίγνωση της δεινής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, κατέφυγε στον Βαγγέλη Βενιζέλο ζητώντας τη στήριξή του.

Η πρώτη απόπειρα δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Έτσι ο κ. Γιαννακίδης ξαναχτύπησε την πόρτα του ΠΑΣΟΚ, και αυτή τη φορά ανέλαβε πρωτοβουλία ο Μίμης Ανδρουλάκης. Συγκάλεσε σύσκεψη με τους πρώην και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια ΑΜ-Θ, με αντικείμενο τη στήριξη του συνδυασμού του κ. Γιαννακίδη. Στη σύσκεψη δεν προσκλήθηκε ο βουλευτής Ξάνθης Σωκράτης Ξενίδης, τον οποίο θεωρούν ότι βρίσκεται εκτός ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν παρέστη και ο πρώην βουλευτής Καβάλας Μιχάλης Τιμοσίδης, λόγω φόρτου εργασίας. Ωστόσο ούτε αυτή η απόπειρα στέφθηκε με επιτυχία.

Ο κ. Γιαννακίδης ξαναπήγε στον Β. Βενιζέλο, ο οποίος συγκάλεσε νέα σύσκεψη με τους πρώην και εν ενεργεία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αναλύθηκε η κατάσταση και δόθηκε βαρύτητα στη συγκράτηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που εγκαταλείπουν το κόμμα λόγω της γενικότερης πολιτικής που ακολουθεί. Επίσης προτάθηκε να γίνει παρέμβαση προς την κατεύθυνση της μειονότητας, όπου έχει χάσει τα ερείσματά του το ΠΑΣΟΚ.

Τα αποτελέσματα και αυτής της σύσκεψης ήταν απογοητευτικά, αφού διαπιστώθηκε η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει στις τάξεις του παραδοσιακούς ψηφοφόρους του.

Όμως είχε και μία «παράπλευρη απώλεια». Ο κ. Γιαννακίδης στην απέλπιδα προσπάθειά του να βρει στηρίγματα, ταυτίστηκε πλήρως με το ΠΑΣΟΚ, αναιρώντας έτσι ο ίδιος τις όποιες προσπάθειες κατέβαλλε να εμφανιστεί ως ανεξάρτητος και… πολυσυλλεκτικός ο συνδυασμός του οποίου είναι επικεφαλής.

Επιπλέον, τα «αγκαλιάσματα» με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποδεικνύονται αναποτελεσματικά, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει να αντιμετωπίσει την έντονη εσωκομματική αμφισβήτηση, και προτεραιότητα για τον ίδιο είναι η πολιτική του επιβίωση. Το αν ο Άρης Γιαννακίδης καταφέρει να επανεκλεγεί ή όχι, είναι θέμα δευτερεύουσας σημασίας για τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος πέραν των άλλων δεν έχει την ισχύ να επιβάλλει τις όποιες αποφάσεις του, αφού από πολλούς εντός ΠΑΣΟΚ θεωρείται πλέον καμένο χαρτί…


Πηγή: enimeros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews