inkomotininews@gmail.com

Περιοδεία του Φ. Κουβέλη τον Απρίλιο σε ΑΜ-Θ- Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες της ΔΗΜΑΡ

Τη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία πρόκειται να επισκεφθεί μεταξύ 10 και 12 Απριλίου ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών του Μαiου.

Την άφιξη του κ. Κουβέλη στην περιοχή, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Γνώση και Συνεργασία για την ΑΜΘ» Βασίλης Τραϊφόρος, κατά την παρουσίαση των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών...
...στην Κομοτηνή.

«Η παράταξή μας πιστεύει στο θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, αλλά πιστεύει και στο πρόσημό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τραϊφόρος κατά την τοποθέτησή του στην επίσημη πρώτη εμφάνιση  του συνδυασμού που στηρίζεται από τη ΔΗΜΑΡ. Ο ίδιος εξέφρασε διάθεση συνεργασίας, «και με αντίπαλες παρατάξεις, γιατί η ζωή προχωράει με συναινέσεις, με συγκλίσεις και όχι με οξύτητες και διαχωρισμούς».

Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες της παράταξης, στις περιφερειακές ενότητες της ΑΜΘ είναι οι Αλέξανδρος Τσίγκας στη Ροδόπη, Δημήτρης Πετρίδης στον Έβρο και Χρήστος Γκαρμπούνης στην Ξάνθη.Στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας υποψηφιος αντιπεριφερειάρχης ειναι  ο  Νίκος Τσουμπάκης ενώ στην περιφερειακή ενότητα της Δράμας ο  Κώστας Αβραμίδης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βασίλης Τραϊφόρος διατύπωσε τη διαφωνία του συνδυασμού «Γνώση και Συνεργασία για την ΑΜΘ» με αυτοδιοικητικές παρατάξεις
«που καλούν σε άκριτη υποστήριξη αντιλαϊκών κυβερνητικών επιλογών ή στην καλυτέρα των περιπτώσεων ψελλίζουν προεκλογικά κάποιον αντικυβερνητικό λόγο». Παράλληλα διαφώνησε και με την επιλογή παρατάξεων «να δίνουν έναν δημοψηφισματικό χαρακτήρα και να ακυρώνουν το αυτοδιοικητικό περιεχόμενο αυτών των εκλογών, μια αντίληψη που μας γυρίζει αρκετά πίσω, τότε που η αυτοδιοίκηση ήταν το «μακρύ χέρι» του κράτους και οδηγήθηκε με τα γνωστά αποτελέσματα στην απαξίωση και στη διαφθορά».

Ο κ. Τραϊφόρος άσκησε κριτική στην διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ χαρακτηρίζοντας το περιφερειακό συμβούλιο «ένα ανενεργό όργανο».

Στις προτάσεις της παράταξης τις οποίες απαρίθμησε  ο επικεφαλής της περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η θεσμοθέτηση ενός οργάνου ανα περιφερειακή ενότητα με τη συμμετοχή συμβούλων που θα ασχολείται με τα κατά τόπους ζητήματα όπως και η κατάργηση του θεσμού του χωρικού αντιπεριφερειάρχη «που ουσιαστικά αναπαράγει το μοντέλο του παλιού νομάρχη, εμποδίζει τη δημιουργία περιφερειακής συνείδησης και ενος ολοκληρωμένου περιφερειακού σχεδιασμού» σύμφωνα με τον κ. Τραϊφόρο. Η αντικατάσταση αυτών, όπως πρόσθεσε μπορεί να γίνει με θεματικούς αντιπεριφερειάρχες.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ  

Βασίλης Τραϊφόρος – Υποψήφιος Περιφερειάρχης
Γεννήθηκε το 1946 στη Δράμα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε 32 μήνες στον στρατό και στη συνέχεια ολοκλήρωσε την ειδικότητα του στη Θεσσαλονίκη ως νευρολόγος-ψυχίατρος. Εργάστηκε στο νοσοκομείο της Ξάνθης για δυόμιση χρόνια, και ακολούθως 32,5 χρόνια στο νοσοκομείο της Καβάλας. Εκλέχθηκε τρεις φορές στη νοσοκομειακή επιτροπή, δύο φορές στον ιατρικό σύλλογο Καβάλας, στον εργασιακό σύλλογο του νοσοκομείου της Καβάλας, πρόεδρος του εργασιακού συλλόγου του νοσοκομείου της Ξάνθης, και υπηρετώντας τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος επί 12 έτη, είτε ως υποψήφιος δήμαρχος (δύο φορές) είτε ως συνεργαζόμενος





Αλέξανδρος Τσίγκας – Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης
Γεννήθηκε στις 30.7.1951 στην Αθήνα όπου και σπούδασε Φυσική αποφοιτώντας το 1974. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, και το 1975 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (Master of Science - MSc), ενώ το 1978 Διδακτορικό (Doctor of Philosophy – PhD). Μετά την εκπλήρωση των
στρατιωτικών του υποχρεώσεων, το 1980 μετακόμισε στη Γερμανία για την
έναρξη της επαγγελματικής του δραστηριότητας, όπου εργάσθηκε
στον ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα στη βιομηχανία, για περίπου μια δεκαετία,
από το 1981 μέχρι το 1995, με ένα διάλειμμα τεσσάρων ετών από το 1986 μέχρι το
1990, οπότε εργάσθηκε σε κοινό ερευνητικό πρόγραμμα του Κέντρου Ατομικών
και Πυρηνικών ερευνών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ της Αθήνας και του Κέντρου Ερευνών
Φυσικής Πλάσματος MAX-PLANK-INSTITUT του Μονάχου Γερμανίας. Από
το 1996 μέχρι το 2009 εργάστηκε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων με διεθνή
δραστηριότητα σε περίπου δέκα χώρες σε τρεις ηπείρους, με αντικείμενο την
αναδιοργάνωση εργοστασίων. Ήδη από το 2003 διδάσκει παράλληλα στο ΔΠΘ
και στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, όπου είχε υποβάλλει την
υποψηφιότητά μου ως επίκουρος καθηγητής. Από το 2009 και εφεξής υπηρετεί
ως εκλεγμένος επίκουρος καθηγητής. Από το 2011 μέχρι το 2013 ήταν μέλος
του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου ΕΣΔΕΠ (Ενιαίος Σύλλογος μελών
ΔΕΠ) της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ. Το 2012 ήτουν υποψήφιος βουλευτής
με τη ΔΗΜΑΡ στη Ροδόπη.

Τάκης Πετρίδης – Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου
Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και είναι πτυχιούχος Αγρονόμος-Τοπογράφος-Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1973). Εργάζεται από το 1976, διατηρώντας Ιδιωτικό Γραφείο Τοπογραφικών Μελετών και Εφαρμογών, και από το 1983 είναι κάτοχος πτυχίου Μελετητή Δημοσίων Έργων. Είναι  μέλος  του Τεχνικού  Επιμελητήριου  Ελλάδας και του  Συλλόγου  Μελετητών  Θράκης. Ακόμη, ιδρυτικό μέλος της Οικολογικής Εταιρίας Έβρου, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Αριστεράς και της Πρώτης Κεντρικής Επιτροπής αυτής. Διετέλεσε επίσης: Γραμματέας Συλλόγου Μηχανικών Έβρου (1977-1979) και με την ιδιότητα αυτή συμμετείχε στη Συντονιστική Επιτροπή του Ν. Έβρου για τη διεκδίκηση της έδρας της Ιατρικής Σχολής του Δ.Π.Θ στην Αλεξανδρούπολη. Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης (1978-1982) και (1987-1988). Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης (1978-1980). Μέλος Δ.Σ. Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης (1981-1982) και (1987-1988). Στη δεύτερη περίοδο ήταν Αντιπρόεδρος  του Δ.Σ. Γραμματέας Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αλεξανδρούπολης 1987-1988.                                        Εκπρόσωπος Τ.Ε.Ε. στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Έβρου 1986-1987. Μέλος Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε. Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης 1985-1987. Αντιπρόεδρος της 1ης Διοικούσας Επιτροπής Τ.Ε.Ε.  Τμήμα Θράκης 1987. Από το 2003 μέχρι σήμερα εκλέγεται ως μέλος της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε  Τμήμα Θράκης. Στη διάρκεια της θητείας αυτής συμμετείχε στη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος ως μέλος (2003-2006), (2006-2009) και ως Αντιπρόεδρός της το 2005-2006.

Χρήστος Γκαρμπούνης – Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης
Γιατρός-Ορθοπαιδικός χειρουργός. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Εργάστηκε σαν Επιμελητής στη Μ. Βρετανία. Είναι διευθυντής του Ορθοπαιδικού τμήματος της κλινικής "Ιπποκράτης" στην Καβάλα. Μέλος της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ.


Νίκος Τσουμπάκης – Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας
Γεννήθηκε το 1958 στην Καβάλα από γονείς πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων και πέρασε κατόπιν εξετάσεων στα ΚΑΤΤΕ Θεσσαλονίκης. Είναι πτυχιούχος Τεχνολόγος Γεωπονίας και εργάζεται στον Δήμο Καβάλας. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Χριστοφορίδου, υγειονομική υπάλληλο του ΙΚΑ Καβάλας και έχει δυο παιδιά.Ασχολήθηκε με τον κλασσικό αθλητισμό σε νεαρή ηλικία με τον σύλλογο ΟΚΑΚ Καβάλας και διακρίθηκε σε πανελλήνια και πανεπαρχιακά πρωταθλήματα στίβου στο αγώνισμα των 800 μέτρων. Το 1977 εντάχθηκε στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και συμμετείχε σε όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς αγώνες. Το 1979 – 1980 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Νομού Καβάλας (ΦΕΝΚ). Την περίοδο 1982-1984 υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό ως Έφεδρος Αξιωματικός. Από το 1984 έως σήμερα ασχολείται στενά με τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το 1984 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος στο πρώτο αιρετό Νομαρχιακό Συμβούλιο και διετέλεσε γραμματέας του Ν.Σ. Συμμετείχε στην ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΝΑΕ) εκπροσωπώντας το Νομαρχιακό Συμβούλιο Καβάλας. Διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Σταδίου Καβάλας από το 1993 έως το 2000. Μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καβάλας επί σειρά ετών . Από το 2006 μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας, ενός Ιστορικού Συλλόγου της πόλης. Συμμετείχε σε δεκάδες συνέδρια για τον πολιτισμό. Ασχολείται με την συγγραφή και έρευνα της τοπικής ιστορίας της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής, και έχει παρουσιάσει πολλές ανακοινώσεις σε διεθνή και τοπικά συνέδρια ιστορίας. Από το 2013 είναι μέλος της Ν.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Καβάλα.          

Κώστας Αβραμίδης – Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δράμας

Γεννήθηκε το 1969 στη Δράμα και έζησε τα παιδικά του χρόνια στην τότε Κοινότητα Παρανεστίου Δράμας. Φοίτησε στο 4ο Γυμνάσιο και κατόπιν στο 3ο Λύκειο Δράμας. Το 1988 εισήχθη  στη  Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από όπου αποφοίτησε το 1992. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην πολεμική αεροπορία. Από το 1995 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στη Δράμα. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας από το 1999 έως και το 2005. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένος με τη Γεωργία Ανανιάδου και έχουν δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Παναγιώτη. Από μικρή ηλικία ενεργοποιήθηκε στον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς και ως φοιτητής εντάχθηκε στον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. Το 2010 ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς στην πόλη της Δράμας και συμμετέχει ενεργά σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες του τόπου. Στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δραστηριοποιήθηκε στον Δήμο Παρανεστίου και διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου της παράταξης «Νέος Δήμος-Ενωτική Πορεία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews