inkomotininews@gmail.com

Αυξημένοι οι πόροι για κοινωνικές δαπάνες στον προϋπολογισμό του Δήμου Κομοτηνής (VIDEO δηλώσεις επικεφαλής παρατάξεων)


Με 27 ψήφους υπέρ (ανάμεσά τους και αυτές των συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης Ι. Μουρτίδη και Γ. Ναβροζίδη), και 7 κατά, εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2013, ο οποίος προβλέπει 72.880.795 ευρώ έσοδα, και ισόποσες δαπάνες.

Η σύνταξη και ψήφιση του προϋπολογισμού επισπεύστηκε...
...μολονότι δεν έχει εκδοθεί η σχετική αναγκαία ΚΥΑ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, αν εξέπνεε το έτος, από τη νέα χρονιά η δημοτική αρχή δεν θα μπορούσε να προβεί σε οικονομικές κινήσεις, πλην της μισθοδοσίας.

Αυξημένοι πόροι για κοινωνικές δαπάνες
Βασικό γνώρισμα του προϋπολογισμού, όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης, είναι οι θεαματικά αυξημένοι – ποσοστιαία, αναφορικά με τα προβλεπόμενα έσοδα – πόροι για κοινωνικές παρεμβάσεις καθώς και οι χρηματοδοτήσεις έργων από κοινοτικά κονδύλια – κυρίως μέσω του Ε.Σ.Π.Α.


«Ρεαλιστικός προϋπολογισμός»
Ρεαλιστικό, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό, ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Τσατσαρίδης.


Μειώνεται επικίνδυνα η κρατική υποχρηματοδότηση
Ο Δήμαρχος, σχολιάζοντας την ολοένα αυξανόμενη υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ από την κεντρική διοίκηση, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «το υπουργείο οικονομικών δεν τηρεί ούτε τη στοιχειώδη του υποχρέωση απέναντι στους Δήμους η οποία απορρέει από τον «Καλλικράτη» και η οποία ορίζει ότι οι Δήμοι χρηματοδοτούνται με το 12% του εισπραττόμενου ΦΠΑ, το 20% των φόρων φυσικών και νομικών προσώπων, και το 50% της φορολόγησης των ακινήτων», και συμπλήρωσε με έμφαση πως «αν αυτό τηρούνταν ο Δήμος μας θα είχε αυξημένη κρατική χρηματοδότηση κατά 7 εκ. ευρώ».


Καταψήφισε η αντιπολίτευση
Τις διαφωνίες τους από την πλευρά τους, εξέφρασαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κύριοι Μαρούδας, Φακιρίδης και Δαπέργολας.




Στον «αέρα» η φιλοξενία παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ
Παράλληλα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην ακύρωση εκ μέρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετά από προσφυγή τεσσάρων ιδιωτικών παιδικών σταθμών, της σύμβασης της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης με τους Φορείς υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», το οποίο αφορά την επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ φιλοξενίας παιδιών σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς



 Φωτοστιγμιότυπα από τη συνεδρίαση.















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews