inkomotininews@gmail.com

VIDEOS / PHOTOS - Εγκαινιάστηκε στην Κομοτηνή η έκθεση ιστορικών φωτογραφιών και ντοκουμέντων της ελληνικής αστυνομίας

Εγκαινιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Καπναποθήκης Κομοτηνής (παλαιά Οδό Ξάνθης), η έκθεση φωτογραφίας και αρχειακού χειρόγραφου υλικού της ελληνικής Αστυνομίας, με θέμα «Φωτογραφικές αρχειακές αποτυπώσεις»...
...που συνδιοργανώνουν η Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, ο Δήμος Κομοτηνής και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στο Νομό Ροδόπης.

«Σπουδαίο, διδακτικό γεγονός», χαρακτήρισε την έκθεση ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την τελετή των εγκαινίων και συνεχάρη τους διοργανωτές.

VIDEO: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης
Μαρωνείας & Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, υπογράμμισε τη σημειολογική αλλά και ουσιαστική συνάμα παράμετρο, του γεγονότος ότι στη διοργάνωση της έκθεσης συμμετέχουν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και η Σχολή Αστυφυλάκων, δομές που πλήττονται από τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

VIDEO: Δήμαρχος Κομοτηνής

Γιώργος Πετρίδης

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό που χρονολογείται από το 1950 μέχρι το 1990, από εκδηλώσεις (ορκωμοσίες, χοροεσπερίδες, κ.ά.) που έλαβαν χώρα στις Σχολές Αστυνομίας στην Αθήνα.

Υποδιοικήτρια Σχολής Αστυφυλάκων

Κομοτηνής, Γιάννα Ντικούδη

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται οι επικεφαλής της Αστυνομίας Πόλεως και της Ελληνικής Χωροφυλακής, προσωπικότητες του πολιτικού χώρου (Γεώργιος Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Νικόλαος Πλαστήρας, κ.ά.) αλλά και του καλλιτεχνικού (Σοφία Βέμπο, Γεωργία Βασιλειάδου, κ.ά.).

Προϊστάμενος Γενικών Αρχείων του Κράτους

στη Ροδόπη, Παναγιώτης Κροκίδας

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 7 Ιουνίου, και θα λειτουργεί κατά τις ώρες 10:00 – 13:00 και 19:00 – 21:00.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ











































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews