inkomotininews@gmail.com

Δεν απεργούν οι δάσκαλοι

Χωρίς απόφαση για απεργία, ολοκληρώθηκε πριν λίγο η ολομέλεια των προέδρων των συλλόγων δασκάλων της χώρας.

Προγραμματίζονται ενημερωτικές επισκέψεις της ΔΟΕ...
...ανά την επικράτεια.

Ο κλάδος θα πάρει μέρος στην 48ωρη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 18 & 19 / 9, και στις 20 του μήνα θα επαναξιολογήσει τη στάση του.

Δεν κατέληξαν τελικά σε κάποια απόφαση οι 31 πρόεδροι των συλλόγων δασκάλων και νηπιαγωγών απ’ όλη τη χώρα (εκ των 134 συνολικά) που συμμετείχαν στη σημερινή σύγκληση της ολομέλειάς τους για να καθορίσουν την απεργιακή στάση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ετέθησαν προς συζήτηση πολλές διαφορετικές προτάσεις, οι οποίες όμως θα πρέπει να αξιολογηθούν και να τεθούν προς ψήφιση από τα μέλη των κατά τόπους συλλόγων – αρκεί βέβαια να υπάρξει συμμετοχή στις τοπικές γενικές συνελεύσεις.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, οτι από τους 31 προέδρους που συμμετείχαν στη σημερινή ολομέλεια, μόνο οι 21 «κατέβασαν» θέσεις προερχόμενες από γενικές συνελεύσεις με απαρτία, ενώ γι’ αυτόν τον λόγο (έλλειψη προτάσεων από γενικές συνελεύσεις με απαρτία) δεν υπήρξε προσέλευση περισσότερων προέδρων.

Τούτων δοθέντων, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί θα συμμετάσχουν κατ’ αρχήν στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 & 19 του μηνός, και στις 20 του μήνα θα συγκαλέσουν νέες γενικές συνελεύσεις.


Στο μεταξύ, μέλη του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, θα πραγματοποιήσουν ενημερωτικές επισκέψεις σε όλη τη χώρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews