inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS) Νέα παρέμβαση ΕΛΜΕ Ροδόπης στη Δ/νση Β΄βάθμιας Εκπ/σης για τα κενά

Δραματική η κατάσταση στο 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής όπου οι μαθητές σχολάνε στο…δίωρο!

Τον Προϊστάμενο της Β΄βάθμιας Εκπ/σης Ροδόπης κ. Θεόδωρο Μούχτση επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ροδόπης, προκειμένου να του θέσει (ξανά) το μείζον θέμα...
...των κενών στις σχολικές μονάδες του νομού.

Συνολικά σύμφωνα με την ΕΛΜΕ καταγράφονται περισσότερα από 20 κενά καθηγητών, διαφόρων ειδικοτήτων, πέραν των 15 στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο, γεγονός που σημαίνει 350 κενές ώρες εβδομαδιαίως ή 70 κενές ώρες ημερησίως!


Οξύτερο είναι το πρόβλημα στο 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής, όπου οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου δεν διδάσκονται τα εξεταζόμενα στις πανελλήνιες εξετάσεις μαθήματα και σχολάνε μετά από…δύο μόλις ώρες μαθήματος!


«Αυτό προφανώς δεν είναι εκπαιδευτική διαδικασία», σημείωσε με νόημα ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Νεκτάριος Δαπέργολας.


Οι κύριοι Ν. Δαπέργολας και Θ. Μούχτσης
Για ελλείψεις πέντε μαθηματικών, τεσσάρων βιολόγων και δέκα μουσικών ΑΕΙ, έκανε λόγο από την πλευρά του ο κ. Μούχτσης, ενώ αναφέρθηκε και σε πλεόνασμα στις ειδικότητες της γαλλικής φιλολογίας και της πληροφορικής. "Αναμένουμε από μέρα σε μέρα να υπάρξουν κάποιες λύσεις με διορισμούς αναπληρωτών", επισήμανε.




1 σχόλια:

bilstef είπε...

Δυστυχώς ούτε και από βιβλία είναι τα σχολεία εντάξει ,όπως λέει ο διευθυντής Ββάθμιας Εκπαίδευσης .Διότι . λόγω της προχειρότητας του ΥΠΑΙΘ των νόμων άρον-άρον και των απανωτών αλληλοαναιρούμενων εγκυκλίων , ΑΚΟΜΗ δεν έχουν έρθει βιβλία στο νέο μάθημα της φυσικής Α΄γυμνασίου , όπως και στα μαθήματα καλλιτεχνικών της Α΄λυκείου. Για να μην αναφέρω βέβαια ότι πάγια τι ΥΠΑΙΘ - κατά παράβαση νόμων - δεν δίνει βιβλία για τις ξένες γλώσσες αλλά και τα μουσικά ατομικά μαθήματα στα Μουσικά Γυμνάσια Λύκεια -όπου τα φωτοτυπικά μηχανήματα παίρνουν φωτιά κάθε μέρα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews