inkomotininews@gmail.com

Ερώτηση Κοντού, Στυλιανίδη, Δερμεντζόπουλου για την επιδότηση του 12% των επιχειρήσεων

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, με θέμα την καθυστέρηση εδώ και τριάμισι χρόνια...
...της καταβολής της επιδότησης του 12% του κόστους εργασίας των επιχειρήσεων της Θράκης, κατέθεσαν από κοινού οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρος Κοντός (Ξάνθης), Ευριπίδης Στυλιανίδης (Ροδόπης) και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος (Έβρου).

Στην Ερώτησή τους αναφέρουν:

«Παρ’ ότι η επιδότηση εργασίας 12% των επιχειρήσεων της Θράκης είναι μια ενίσχυση θεσμοθετημένη από το 1976, έχει να καταβληθεί στις επιχειρήσεις από το Α΄ εξάμηνο του 2010.

Πέρα από το γεγονός ότι η μη καταβολή μιας θεσμοθετημένης ενίσχυσης προκαλεί προβλήματα ρευστότητας στις επιχειρήσεις της Θράκης, πρέπει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τον φορολογικό νόμο, οι επιχειρήσεις την κατέγραψαν στα φορολογικά έσοδα του κάθε έτους που αυτή έπρεπε να καταβληθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούν πλασματική κερδοφορία και να φορολογούνται για αυτήν.

Δεδομένου ότι προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησής μας αποτέλεσε η έγκυρη καταβολή των οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις, αλλά και ο συμψηφισμός των οφειλών αυτών με αντίστοιχες οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων προς το Κράτος, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1.   Πότε επιτέλους θα γίνει η καταβολή της επιδότησης εργασίας 12% στις επιχειρήσεις της Θράκης;

2. Προτίθεται η Κυβέρνηση να θεσμοθετήσει τον συμψηφισμό των οφειλών του κράτους προς επιχειρήσεις και ιδιώτες με αντίστοιχες οφειλές αυτών προς το κράτος;».              


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews