inkomotininews@gmail.com

Νέο ασθενοφόρο απόκτησε το νοσοκομείο Κομοτηνής – Έρχονται και γιατροί για την ορθοπεδική και τη γυναικολογική κλινική

Ένα νέο ασθενοφόρο απέκτησε  το Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, στο πλαίσιο του διασυνοριακού έργου MEDICINET, που αφορά στην ενθάρρυνση της συνεργασίας µεταξύ των Νοσοκοµείων Κοµοτηνής και Κίρτζαλι...
...για την καλύτερη αντίδρασή τους στην αντιµετώπιση επειγόντων περιστατικών, µε έµφαση στα αυτοκινητιστικά ατυχήµατα στον κάθετο άξονα της Νυμφαίας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1,7 εκ. ευρώ και στοχεύει στη συνεργασία και δικτύωση των δύο νοσοκομειακών μονάδων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στη διασυνοριακή περιοχή και στην προστασία της υγείας.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Κώστας Ναλμπάντης, σε δηλώσεις του εξήρε τη σημασία απόκτησης του υπερσύγχρονου οχήματος, που θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του έργου αφενός, αφετέρου θα αναβαθμίσει την τεχνική υποδομή της μονάδας, προς όφελος των ασθενών.

Το νέο ασθενοφόρο, όπως μια σειρά οχημάτων και μηχανημάτων, αποκτήθηκαν στη βάση της προμήθειας εξοπλισμού που προβλέπεται από το ίδιο πρόγραμμα, προκειμένου τα νοσοκομεία Κομοτηνής και Κίρτζαλι να ενισχύσουν τα τεχνικά τους μέσα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.

Όπως ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας του έργου και στέλεχος του Σισμανόγλειου κ. Παναγιώτης Μιχαηλίδης, στο πλαίσιο της εξέλιξης του MEDICINET έχει εκτελεστεί το μεγαλύτερο μέρος των προβλεπόμενων προμηθειών, ενώ υπολείπεται η παραλαβή φορείου και ενός αναπνευστήρα.

Οι διαγωνιστικές διαδικασίες για το ασθενοφόρο εξελίχθηκαν σε ταχείς ρυθμούς, όπως και η παραλαβή του οχήματος, που αναμένεται ότι θα τεθεί σε κυκλοφορία σε έναν περίπου μήνα.

Έρχονται γιατροί για την ορθοπεδική και τη γυναικολογική κλινική
Εξάλλου, όπως σημείωσε ο κ. Ναλμπάντης, στο άμεσο διάστημα αναμένεται ενίσχυση της ορθοπεδικής κλινικής με δύο γιατρούς, αλλά και της γυναικολογικής με έναν γυναικολόγο, που θα κληθεί να συμπληρώσει το κενό που θα προκύψει έπειτα κι από την παραίτηση για συνταξιοδότηση συναδέλφου του.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews