inkomotininews@gmail.com

Επενδύσεων συνέχεια για τη φαρμακοβιομηχανία Pharmathen

Συνέχεια στο επενδυτικό της πρόγραμμα δίνει η φαρμακοβιομηχανία Pharmathen, προχωρώντας στην αύξηση της παραγωγής στη μονάδα της στις Σάπες Ροδόπης...
...αλλά και στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της με νέα σκευάσματα. Το ύψος της επένδυσης στις εγκαταστάσεις στη Ροδόπη, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος, υπολογίζεται στα 5 εκατ. ευρώ περίπου και θα αφορά την παραγωγή ενέσιμων φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία μέχρι τώρα κατασκευάζονταν στη μονάδα της Παλλήνης.

Η επέκταση της παραγωγής εντάσσεται στο πενταετές επενδυτικό πλάνο της Pharmathen (2011- 2015), συνολικού ύψους 110 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 80 εκατ. έχουν ήδη διατεθεί. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως μόνο για την έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων το ποσό που δαπανάται ετησίως ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας, η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα ενδυναμώσει της παρουσία της και εντός και εκτός συνόρων. Ήδη η Pharmathen συγκαταλέγεται στις πέντε πρώτες ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ το 75% των πωλήσεων της προέρχεται από τις αγορές του εξωτερικού. Το 2013 έκλεισε με αύξηση του κύκλου εργασιών, από τα 162 εκατ. ευρώ το 2012 στα 176 εκατ. και στόχος των επενδυτικών της κινήσεων είναι ο τζίρος της να ανέβει περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.

Την ίδια ώρα στο παιχνίδι μπαίνουν νέες συνεργασίες. Την προηγούμενη εβδομάδα η Pharmathen ανακοίνωσε τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με τη βελγική εταιρεία UCB, η οποία αφορά δύο γνωστά προϊόντα αλλεργίας της δεύτερης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί άλλη μια σημαντική συνεργασία με μεγάλη πολυεθνική για την διαχείριση ενός ακόμη σκευάσματος.

Η Pharmathen βρίσκεται από το 2007 στην κατάταξη «The 2013 EU Industrial R&D Investment Scoreboard» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Φέτος κατέκτησε την 46η θέση ανάμεσα στις 4.577 φαρμακευτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ε.Ε. και την 435η θέση ανάμεσα στις 1.000 μεγαλύτερες ερευνητικές εταιρείες της Ε.Ε. ανεξαρτήτως κλάδου. Στην Ελλάδα αποτελεί την πρώτη ελληνική επιχείρηση σε επενδύσεις έρευνας. H εξαγωγική της δραστηριότητα αγγίζει σχεδόν το 1% του συνόλου των εξαγωγών της χώρας, ενώ απασχολεί περισσότερους από 850 εργαζομένους, έχοντας δημιουργήσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια πάνω από 300 νέες θέσεις εργασίας.


Πηγή: capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews