inkomotininews@gmail.com

Αϊχάν Καρά Γιουσούφ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναλειτουργήσει τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ»

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Ροδόπης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρει:

«Η δωρεάν και απρόσκοπτη παροχή Υγείας είναι ύψιστο και αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό, το οποίο υποχρεούται η Πολιτεία να παρέχει σε όλους ανεξαιρέτως του κατοίκους της χώρας, χωρίς καμία διάκριση σχετικά με την προέλευση, το εργασιακό – ασφαλιστικό καθεστώς και την ιθαγένεια αυτών. Σε κάθε σύστημα υγείας ο πρωτοβάθμιος τομέας είναι αυτός που δέχεται καθημερινά το μεγαλύτερο αριθμό ασθενών και αποτελεί τον βασικό πυλώνα του ευρύτερου υγειονομικού συστήματος. Στη χώρα μας αυτό εμφανίζεται ως σήμερα με τον πολυπαθή θεσμό του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος ήδη έχει κλονισθεί θεσμικά και λειτουργικά από την απάνθρωπη εφαρμογή των μνημονίων που εξαντλεί την εισπρακτικής της πολιτική απομυζώντας τα μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας.

Εφαρμόζοντας το νόμο 4238 της 17-2-2014 το Υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ βιάζονται να βάλουν λουκέτο σε όλα τα πολυιατρεία του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, στερώντας από τον κόσμο τη δυνατότητα στοιχειώδους δωρεάν δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και πετώντας στο δρόμο 8.5 χιλιάδες εργαζόμενους.

Οι παραπλανητικές διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη για άνοιγμα σε ένα μήνα όλων των μονάδων του ΕΟΠΥΥ διαψεύδονται ακόμα και από τους πιο πιστούς συνεργάτες του, πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι του εγκληματικού νόμου που ψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία 152 βουλευτών.


Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την προσπάθεια των τοπικών κοινωνιών, των γιατρών και όλων των εργαζόμενων του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, να μείνουν ανοικτά τα πολυιατρεία για να παρέχουν υπηρεσίες σε όποιον έχει ανάγκη. Δεσμευόμαστε πως από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης της αριστεράς θα είναι η επαναλειτουργία όλων των πολυιατρείων με όλους τους γιατρούς και τους εργαζόμενους σε αυτά, για να αντιμετωπιστεί άμεσα η ανθρωπιστική κρίση και να εξασφαλιστεί η δυνατότητα πρόσβασης όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές υγείας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews