inkomotininews@gmail.com

Κανονιστική Απόφαση Δήμου Κομοτηνής για τα περίπτερα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, λαμβάνοντας υπ’ όψιν του τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που διέπουν τη διάθεση-αδειοδότηση περιπτέρων, εξέδωσε την αριθμ.6/2014 Κανονιστικού Περιεχομένου Απόφασή του, με την οποία καθορίζονται εν συντομία τα ακόλουθα:

1. Ο τύπος και οι διαστάσεις  των περιπτέρων που ανήκουν στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Κομοτηνής καθορίζονται   από την  Κ.Υ.Α. Φ 443531/24/300030/69.

2. Oι περιπτεριούχοι του Δήμου Κομοτηνής δύναται να χρησιμοποιούν  επιπλέον κοινόχρηστο χώρο,   (πέραν του απαιτούμενου για τον οικίσκο του περιπτέρου τους), για τη τοποθέτηση: α) Ενός ψυγείου παγωτών μέγιστων διαστάσεων 1,35Χ0,60 καθώς και  δύο μονόφυλλων ψυγείων αναψυκτικών μέγιστων διαστάσεων 0,60Χ0,60 έκαστο  ή ενός δίφυλλου ψυγείου αναψυκτικών μέγιστων διαστάσεων 1,30Χ0,60. Tα ψυγεία  θα τοποθετούνται μόνον εν επαφή με τις πλευρές των περιπτέρων και β) Ενός σταντ  μέγιστων διαστάσεων 1Χ1, εφόσον δε διατίθενται εφημερίδες και περιοδικός τύπος, Ο συνολικός  χρησιμοποιούμενος  κοινόχρηστος  χώρος (οικίσκος περιπτέρου, ψυγεία και ένα σταντ)  δεν θα υπερβαίνει  σε καμία περίπτωση τα οχτώ (8) τ.μ.  Κατ΄ εξαίρεση και εφόσον απ΄ το περίπτερο διατίθενται εφημερίδες και περιοδικός τύπος επιτρέπεται η τοποθέτηση  ενός ακόμα στάντ    και η διάθεση τεσσάρων (4) ακόμα τ.μ. κοινόχρηστου χώρου, έτσι ώστε αυτός να ανέρχεται εν συνόλω (οικίσκος περιπτέρου, ψυγεία και δύο σταντ)  ) στα δώδεκα (12) τ.μ.Η διάταξη των λειτουργικών στοιχείων επί του παραχωρούμενου κοινόχρηστου χώρου θα είναι τέτοια ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στην κίνηση των πεζών. Στον παραχωρούμενο κοινόχρηστο χώρο δεν επιτρέπεται καμία μόνιμη κατασκευή (υποστυλώματα, δάπεδα, καθίσματα, ζαρντινιέρες κ.τ.λ.). Η καθαριότητα του κοινόχρηστου χώρου θα είναι ευθύνη του περιπτεριούχου.

3. Η νόμιμη χρήση του προαναφερθέντος κοινόχρηστου χώρου προϋποθέτει την έκδοση άδειας, που θα έχει ετήσια διάρκεια και θα  χορηγείται απ΄ την Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής, στην οποία ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθύνεται κάθε έτος με γραπτό αίτημά του.  Στο αίτημα   θα πρέπει   απαραιτήτως να επισυνάπτεται σχεδιάγραμμα κάτοψης του προς χρήση χώρου, στο οποίο θα εμφανίζεται η ακριβής διάταξη των αντικειμένων που πρόκειται να τοποθετηθούν (ψυγεία και σταντ) καθώς και ο αναγκαίος κατά το άρθρο 3 του παρόντος διάδρομος διέλευσης πεζών. Η άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου θα χορηγείται από τη Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής μετά την έγκριση του ως άνω σχεδιαγράμματος απ΄ τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, τη συναίνεση της Αστυνομικής Δ/νσης Ροδόπης και τη καταβολή του  αναλογούντος τέλους. Ο παραχωρούμενος κοινόχρηστος χώρος θα οριοθετείται-διαγραμμίζεται, με μέριμνα της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να καθίσταται ευχερής η διενέργεια των σχετικών ελέγχων.

4. Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης του κοινόχρηστου χώρου θα επιβάλλονται τα πρόστιμα και οι διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται απ΄ την ισχύουσα Νομοθεσία (ΒΔ 24.9/20-10-58, αντικ. από άρ. 6 του Ν. 1900/90, ΦΕΚ-125 Α' και παρ. 5 του άρθρου 26 του Ν. 1828/89, ΦΕΚ-2 Α').

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews