inkomotininews@gmail.com

Συλλυπητήρια επιστολή Γιαννακίδη για τον θάνατο του τέως Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας Dimcho Mihalevski

Τη βαθιά του θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του Βούλγαρου Βουλευτή Dimcho Mihalevski...
...εξέφρασε με σχετική επιστολή την οποία απέστειλε στο Προξενείο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας να μεταβιβαστεί στη βουλγαρική Βουλή και στους οικείους του, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης.

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στο Κίρτζαλι, και ασχολούμενος από νωρίς με τα κοινά, εξελέγη Βουλευτής και διατέλεσε Υπουργός Υποδομών της γειτονικής χώρας. Εξέχουσα προσωπικότητα της πολιτικής της Βουλγαρίας, εργάστηκε με μεγάλο πάθος για τη διάνοιξη του κάθετου άξονα Κομοτηνή-Νυμφαία-Μάκαζα-Κίρτζαλι. Μάλιστα, είχε παραστεί και στα εγκαίνια του δρόμου τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ήταν φίλος της Ελλάδας και εργάστηκε μεθοδικά και συστηματικά πάνω σε σειρά διακρατικών ζητημάτων, κυρίως σε θέματα υποδομών.

Ο θάνατος, στα 48 του μόλις χρόνια, τον βρήκε Βουλευτή του Μπουργκάζ.

Στην εξόδιο ακολουθία η οποία εψάλη στη γενέτειρά του, το Κίρτζαλι, όπου και ετάφη, παρέστη, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κώστας Κατσιμίγας.

Το κείμενο της συλλυπητήριας επιστολής:

«Προς
Τον Γενικό Πρόξενο
Της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας
Στη Θεσσαλονίκη
Κο Βασίλ Βάλτσεβ

Αξιότιμε Κύριε Πρόξενε

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το πρόωρο θάνατο το Dimcho Mihalevski, βουλευτή Μπουργκάζ, κορυφαίου πολιτικού άνδρα της Βουλγαρίας και πρωταγωνιστή της προσέγγισης, της φιλίας και της συνεργασίας των Λαών των Βαλκανίων. Μας είναι γνωστός ο αγώνας του για τη λειτουργία του μεθοριακού σταθμού Νυμφαίας / Makaza.
Ο αδόκητος θάνατός του δεν πλήττει μόνο το βουλγαρικό λαό αλλά και όλους τους Λαούς της Βαλκανικής. Τον γνωρίσαμε σαν φίλο και θα τον θυμόμαστε έτσι για πάντα. Παρακαλώ διαβιβάστε τα εγκάρδια συλλυπητήρια μου τόσο στο πρόεδρο του Βουλγαρικού Κοινοβουλίου όσο και στην οικογένειά του.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
Αριστείδης Γιαννακίδης»


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews