inkomotininews@gmail.com

«Όχι στο ξεπούλημα του ΑΗΣ Κομοτηνής», είπε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ», το οποίο προβλέπει την παραχώρηση του 30% (του «φιλέτου» δηλαδή ουσιαστικά) της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΗΣ φυσικού αερίου της Κομοτηνής, σε ιδιώτη, ζήτησε ομοφώνως...
...η οριακή απαρτία των 24 μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ το οποίο συνήλθε εκτάκτως για το συγκεκριμένο θέμα.

Η ανακοίνωση – επιστολή προς τους τοπικούς φορείς των εργαζομένων του ΑΗΣ Κομοτηνής:

«Δόθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο που αφορά την ιδιωτικοποίηση του 30% της παραγωγής της ΔΕΗ αλλά και της εμπορίας της. Το σχέδιο, μετά από 4-5 χρόνια περιπλάνησης σε σκοτεινούς διαδρόμους υπουργείων και ιδιωτικών συμφερόντων, τελικά βγήκε στο φως.

Όπως ήταν γνωστό σε εμάς, ανάμεσα στις μονάδες που δίνονται προς πώληση, είναι και ο σταθμός της περιοχής μας, ο ΑΗΣ Κομοτηνής.

Η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Θράκη παραδίδεται σε ιδιωτικά χεριά με άγνωστες συνέπειες σε ότι αφόρα το μέλλον και τη λειτουργία της μονάδας. Άγνωστο είναι  και το τι θα συμβεί με τις παροχές (σχέδιο υδροδότησης της Κομοτηνής από το φράγμα Γρατινής, άρδευση περιοχής Γρατινής-Αμαράντων, κ.τ.λ.) που προσφέρει ο ΑΗΣ στην περιοχή μας.

Πολλές φορές κατά το παρελθόν έχουμε αναφερθεί στην υπονόμευση που εδώ και χρόνια γίνετε σε βάρος του σταθμού μας και στα εμπόδια που «μαγικά χέρια» έβαζαν για να προετοιμάσουν το έδαφος για αυτό που σήμερα συντελείται. Και περιμένουμε τώρα να τα χρησιμοποιήσουν για τα δικαιολογήσουν την απόφαση να πουληθεί συγκεκριμένος σταθμός.

Είμαστε έτοιμοι όμως να απαντήσουμε…

Κατά την άποψη μας ο ΑΗΣ Κομοτηνής όπως και οι υπόλοιπες μονάδες που βγαίνουν προς πώληση, πρέπει να παραμείνουν στη ΔΕΗ, γιατί πρώτον, μόνο έτσι θα μπορέσει να επιβιώσει η ίδια η ΔΕΗ. Η «μικρή ΔΕΗ» θα αποτελέσει τον πρώτο πραγματικό ανταγωνιστή της ΔΕΗ. Αφού λοιπόν δεν κατάφεραν με χίλιους τρόπους να την ξεκάνουν, καταφεύγουν στην τραγική λύση να…ανταγωνιστεί η ίδια τον εαυτό της!

Οι σταθμοί αποτελούν επενδύσεις της επιχείρησης και του Έλληνα καταναλωτή που τις χρηματοδότησε, και δεν είναι δυνατόν να παραχωρηθούν στον όποιον ιδιώτη μόνο και μόνο για να γίνει ακόμα πιο πλούσιος…

Και ειδικά όταν πρόκειται για έναν σταθμό παραγωγής ενέργειας σε μια ακριτική περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες, που φυσικά δεν περιμένουμε να τις καταλαβαίνουν οι κυβερνώντες στον νόμο Αττικής, αλλά πιστεύουμε ότι εσείς γνωρίζετε πολύ καλά.


Ζητάμε τη στήριξη σας στην προσπάθεια που θα κάνουμε ώστε να αποτρέψουμε μια μεγάλη αδικία σε βάρος της περιοχής μας. Ο ΑΗΣ Κομοτηνής είναι πολύ σημαντικός για την περιοχή μας και για εμάς που εργαζόμαστε σε αυτόν, και αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να τον υπερασπιστούμε.

Ζητάμε να στηρίξετε και τον σταθμό αλλά και τις θέσεις εργασίας που αυτός προσφέρει στην περιοχή μας».

ΒΙΝΤΕΟ

Άρης Γιαννακίδης
Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ

Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής: «Υπόλογοι όσοι Βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο»

Σε ανακοίνωσή του το εργατικό κέντρο Κομοτηνής, καταγγέλλει την κυβέρνηση για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων:

"Tο εργατικό κέντρο Κομοτηνής στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων ΔΕΗ-ΑΗΣ Κομοτηνής και καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης να διαιρέσει  τη ΔΕΗ και να πουλήσει μέρος αυτής.

Ένα έργο (ΑΗΣ Κομοτηνής) που κόστισε 300 εκατ. ευρώ, που προήλθαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού.

Το τίμημα πώλησης είναι εξευτελιστικό μπροστά στην αξία του έργου και εξυπηρετεί καθαρά ιδιωτικά προσωπικά συμφέροντα.

Μια πώληση που θα φέρει αύξηση της τιμής του ρεύματος, απολύσεις και απαξίωση της Μονάδας της Κομοτηνής.

ΤΟ  Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κομοτηνής θα πράξει για άλλη μια φορά τον ιστορικό του ρόλο και θα παλέψει με κάθε μέσο που διαθέτει να σταματήσει τα δόλια σχέδια των υποτακτικών της τρόικας.

Οι συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές διάλυσης της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας, κύρια ωφελούν τα ιδιοτελή συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών, και υπονομεύουν μέχρι και τη βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών (υψηλό αρδευτικό κόστος για τους αγρότες), ενώ υπόλογοι θα είναι και όσοι βουλευτές υποστηρίξουν και ψηφίσουν το νομοσχέδιο που αφορά τη πώληση της «μικρή ΔΕΗ».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews