inkomotininews@gmail.com

Την παραχώρηση των υπηρεσιών φύλαξης των ΚΕΠΥ Μη Νόμιμων Μεταναστών, σε ιδιώτες, καταγγέλλει ο Τ. Κουίκ

Την παραχώρηση των υπηρεσιών φύλαξης των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) Μη Νόμιμων Μεταναστών, σε ιδιωτικές εταιρείες security, και μάλιστα ξένων συμφερόντων...
...καταγγέλλει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Τέρενς Κουίκ.

«Η Δράμα, η Ξάνθη, η Ροδόπη και ο Έβρος, δεν μπορεί να συνεχίζεται να είναι ένα τόξο στρατοπέδων παράνομων μεταναστών, επειδή έτσι το θέλησε η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Γιατί ο κ. Σαμαράς δεν προσφέρεται να μετακινήσει το ένα στη Μεσσηνία; Ο εμπνευστής Υπουργός του κ. Δένδιας άλλο ένα στην Κέρκυρα;», ρωτά με νόημα ο κ. Κουίκ.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης.

«ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝΔΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ.

Κύριοι Υπουργοί,

Άνευ περαιτέρω σχολίων σας υποβάλλω αμέσως το ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θέμα της παραχώρησης των υπηρεσιών φύλαξης των ΚΕΠΥ της χώρας σε ιδιωτικές εταιρείες Security, έπειτα και από σχετική ενημέρωση στον προσωπικό μου λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από τον Πολιτευτή Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υποψήφιο θεματικό Αντιπεριφερειάρχη για  θέματα Περιβάλλοντος και Αγροτικής οικονομίας Α.Μ.-Θ με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ – ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ» Παναγιώτη Λελιάτσο.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Κύριοι Υπουργοί,

Η απουσία μεταναστευτικής πολιτικής από τότε που παρουσιάστηκε η συστηματικά παράτυπη είσοδος μεγάλου αριθμού μεταναστών ανέδειξε το θέμα σε μείζον πολιτικό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα. Η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών με προχειρότητα και ερασιτεχνισμό οδήγησε τον Ελληνικό λαό να πληρώνει με δυσβάστακτο κόστος τις συνέπειες αυτής της πολιτικής.

Σύμφωνα με απόφαση του αρμοδίου Yπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια από την 14/11/2013 ΑΔΑ: ΒΛ1ΙΙ-557 προκηρύχτηκε διεθνής διαγωνισμός παροχής υπηρεσιών φύλαξης ύψους 14.129.150 €, τα οποία θα επιβαρύνουν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ουσιαστικά παραχωρούνται τα ΚΕΠΥ σε ιδιωτικές εταιρίες Security.

Σύμφωνα και με καταγγελίες μου από τις 18/1/2014 με σχετικό δελτίο Τύπου το οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» Μακεδονίας Θράκης, έγιναν αποκαλύψεις για επισκέψεις στελεχών διεθνών εταιριών φύλαξης στα εν λόγω κέντρα κράτησης ολλανδικών και βρετανικών συμφερόντων και μυστικές συμφωνίες της κυβέρνησης με τις εν λόγω εταιρίες. Σας παραθέτω τον σχετικό σύνδεσμο για πληρέστερη ενημέρωση: http://avriani.makedonias.gr/%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82. Έρχεται κατόπιν αυτού η Βρετανική εφημερίδα «Οbserver» με ολοσέλιδη καταχώρηση να επιβεβαιώσει την σχετική καταγγελία και την επικείμενη συμφωνία της κυβέρνησης με την βρετανικών συμφερόντων εταιρία G4S.
http://euobserver.com/justice/123711»

Kατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

1). Επιβεβαιώνετε ή διαψεύδετε το εν λόγω άρθρο της εφημερίδας; Πως είναι δυνατόν να γνωρίζει η εν λόγω εφημερίδα την επικείμενη συμφωνία,  όταν δεν υπάρχει σχετική απόφαση ή δελτίο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη;

2). Προτίθεστε να παραχωρήσετε την φύλαξη των ΚΕΠΥ σε ξένες εταιρίες security;

3). Προτίθεται η κυβέρνηση να παραχωρήσει και άλλους τομείς της δημόσιας Ασφάλειας σε ιδιωτικές εταιρίες και μάλιστα... αλλοδαπές;


4). Τί δαπάνη έχει προβλεφθεί από το Υπουργείο Οικονομικών για την εν λόγω επικείμενη σύμβαση;».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews