inkomotininews@gmail.com

Δικαστική καταδίκη Κ. Λιούρτα για συκοφαντική δυσφήμιση του Ε. Στυλιανίδη

Για «δυσφήμηση και κατασυκοφάντηση του Βουλευτή Ροδόπης και πρώην Υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη», καταδικάστηκε ο κ. Κώστας Λιούρτας από το Πολυμελές Πρωτοδικείο...
...Αθηνών, με την υπ’ αριθμ. 1.122/2014 απόφασή του.

Ο κ. Λιούρτας στις 7 Αυγούστου του 2012 είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Facebook, ψευδείς, προσβλητικές και συκοφαντικές κατηγορίες για την τιμή και την υπόληψη του Βουλευτή, καθώς και υβριστικές φράσεις όπως οτι «έχτισε βίλα πολλών εκατομμυρίων στην Αθήνα», «άνεργο και λαμόγιο της πολιτικής που έθαψε τη Ροδόπη και τη Θράκη», «περιττό και άχρηστο».

Η νομική εκπρόσωπος του κ. Λιούρτα αιτήθηκε την αναβολή της δίκης, ωστόσο το αίτημά της απορρίφθηκε και η ίδια εγκατέλειψε τη διαδικασία, με αποτέλεσμα ο Κ. Λιούρτας να καταδικαστεί ερήμην, καθώς το δικαστήριο αποφαινόμενο ότι προσέβαλε υπαιτίως τον ενάγοντα προκαλώντας του ηθική βλάβη, τον υποχρέωσε αφ’ ενός να καταβάλει αποζημίωση 10.000 ευρώ με τον νόμιμο τόκο, αφ’ ετέρου να αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το διατακτικό της απόφασης ορίζοντας ποινή 1.000 ευρώ για κάθε μέρα καθυστέρησης της ανάρτησης.

Επιπλέον, κήρυξε προσωρινά εκτελεστή την απόφαση για το πόσο των 5.000ευρώ, και του επέβαλλε καταβολή μέρους των δικαστικών εξόδων.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι η δικαστική διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί και στα ποινικά δικαστήρια.


«Με την απόφαση αυτή καταρρίπτονται πλήρως οι συκοφαντικές επιθέσεις που κατά καιρούς και ιδιαίτερα προεκλογικά έκαναν διάφοροι κύκλοι σε βάρος του Ευριπίδη Στυλιανίδη αμφισβητώντας το ήθος του και επιδιώκοντας να μειώσουν τους αγώνες και την προσφορά του στη Ροδόπη και την Θράκη μας», σημειώνουν άνθρωποι του περιβάλλοντος του Βουλευτή και πρώην Υπουργού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews