inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS-PHOTOS) Φ. Κουβέλης από Κομοτηνή: «Νεφέλωμα χωρίς θέσεις το “Ποτάμι”»

«Η Γερμανία πρέπει να είναι ευρωπαϊκή, και όχι η Ευρώπη γερμανική». Αυτό τόνισε με νόημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης από την Κομοτηνή όπου πραγματοποίησε επίσκεψη...
...συνοδευόμενος από υποψηφίους ευρωβουλευτές του προοδευτικού πόλου «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία». «Το χρέος δεν είναι βιώσιμο, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, αν δεν απομειωθεί, αν δεν υπάρξει περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, αν δεν υπάρξει επιμήκυνση της αποπληρωμής του», επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο κ. Κουβέλης, συμπληρώνοντας πως «οι λαοί της Ευρώπης και ειδικότερα ο ελληνικός και του ευρωπαϊκού νότου, πρέπει να αγωνιστούν για μια Ευρώπη κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης». Σχολιάζοντας, δε, την έξοδο της χώρας για δανεισμό στις αγορές, υπογράμμισε ότι δεν σημαίνει και ταυτόχρονη έξοδο από την κρίση, ενώ απαντώντας ερώτηση για την απόφαση του κ. Αχμέτ Ιλχάν από τη Ροδόπη, να μη συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές.



«Πρόκειται για νεφέλωμα χωρίς πρόγραμμα, χωρίς να προτείνει λύσεις», απάντησε σε ερώτηση για το «Ποτάμι», υπογραμμίζοντας πως «δεν αρκεί κανείς να περιγράφει τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος», και προσθέτοντας με έμφαση, πως «αυτό που χρειαζόμαστε είναι απαντήσεις για το τώρα και το αύριο».



«Είμαστε σε σταυροδρόμι. Η χώρα έχει βουλιάξει. Στην Ελλάδα καταγράφεται η μεγαλύτερη ανεργία νέων στην Ευρώπη, και το 30% των αστέγων είναι πρώην μικρομεσαίοι επαγγελματίες», σημείωσε η ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια κ. Μαριλένα Κοππά, διατυπώνοντας μετ’ επιτάσεως την άποψη πως «δεν υπάρχει ευυρωμονόδρομος αλλά πολλοί ευρωπαϊκοί δρόμοι». Όπως δε, με νόημα συνέχισε, «η Ευρώπη δεν είναι μια ουδέτερη έννοια. Είναι συντηρητική ή προοδευτική. Και οι Έλληνες ένοιωσαν στο πετσί τους τη συντηρητική, τιμωρητική πολιτική της Μέρκελ με τις ιδεοληψίες και τη προτεσταντική λογική». Καταλήγοντας, ζήτησε την ψήφο των πολιτών, καθώς όπως είπε, «θέλουμε μια προοδευτική Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής, και επομένως πρέπει να στηριχθούν προοδευτικές δυνάμεις».




«Όχι στις κοινωνίες δύο ταχυτήτων» είπε η υποψήφια ευρωβουλευτής, πρώην βουλευτής, κ. Σοφία Ανδριοπούλου, τονίζοντας την αναγκαιότητα για μια «ευρωπαϊκή κοινωνία των πολιτών που θα φέρνει μπροστά τον άνθρωπο».




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews