inkomotininews@gmail.com

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Χατζηοσμάν για μικροκαλλιεργητές καπνού


Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, σχετικά με τη Δράση «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού», του Μέτρου 214 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Αναλυτικά, το κείμενο της Ερώτησης, έχει ως εξής:

«Με την υπ’ αρ. 1.311/05.09.2012 ερώτηση, ζήτησα την τροποποίηση της Δράσης «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» του Μέτρου 214 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2007-2013, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες τροποποίησης ορισμένων δεσμεύσεων προς διευκόλυνση και όφελος των καπνοπαραγωγών, και κυρίως όσων παραγωγών διαθέτουν μικρής έκτασης αγροτεμάχια, όπως οι καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης.

Στην υπ’ αρ. 170/05.10.2012 απάντησή σας κύριε Υπουργέ, ενημερώθηκα ότι το Υπουργείο έχει προωθήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόταση τροποποίησης του προγράμματος για την επίτευξη ευνοϊκότερων όρων σχετικά με τις δεσμεύσεις των καπνοπαραγωγών.


Επειδή τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά, αν λάβουμε υπόψη ότι καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων στην εν λόγω Δράση έχει οριστεί η 31η Οκτωβρίου,


ΕΡΩΤΑΣΘΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

1. Υπάρχει απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πρόταση τροποποίησης του Υπουργείου; Αν ναι, παρακαλώ όπως κατατεθεί το εν λόγω έγγραφο.

2. Σε περίπτωση που δεν λάβουμε απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως την 31η Οκτωβρίου, θα δοθεί εκ νέου παράταση στην υποβολή αιτήσεων για τη Δράση 214;

3. Παρακαλώ όπως μου παρασχεθεί η πρόταση τροποποίησης που απέστειλε το Υπουργείο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews