inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS) Η νέα φορολογία απειλεί με αφανισμό τις επιχειρήσεις

Οι αλλαγές στη φορολογία, το νέο ποινολόγιο και η αναμενόμενη τροποποίηση του, οι φορολογικές δηλώσεις και μια σειρά ζητημάτων που αφορούν λογιστές και επιχειρήσεις, παρουσιάστηκαν...
...στη διάρκεια φορολογικού σεμιναρίου που οργάνωσε το επαγγελματικό και βιοτεχνικό επιμελητήριο Ροδόπης σε συνεργασία με τον πανελλήνια ένωση φοροτεχνών επιστημόνων.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι φοβερό. Ο Έλληνας επιχειρηματίας να μη θέλει να ενημερώνεται, ο φοροτεχνικός να επαφίεται στην κρίση του εφοριακού που σχεδόν ποτέ δεν εξυπηρετεί την επιχείρηση, και όλα να αποβαίνουν σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ένωσης φοροτεχνών επιστημόνων Μανούσος Ντουκάκης ο οποίος μετείχε στις εργασίες του σεμιναρίου . Ο ίδιος υποστήριξε χαρακτηριστικά, ότι αν ο φοροτέχνης «δεν δώσει σωστές λύσεις και ο επιχειρηματίας δεν λάβει τα κατάλληλα μέτρα πριν προκύψει κάτι άσχημο, τότε σίγουρα η επιχείρηση θα πάει για κλείσιμο, ίσως και ο επιχειρηματίας θα βρεθεί στη φυλακή και οι εργαζόμενοι φύγουν στο εξωτερικό».


Ο λογιστής-φοροτεχνικός Θωμάς Τσιώλης από τους βασικούς εισηγητές της ενημερωτικής συνάντησης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ενώ «οι καινούριοι νόμοι ισχύουν από 1/1/14, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει βγάλει μέχρι σήμερα ερμηνευτικές εγκυκλίους σε πολλά θέματα».



Ο κ. Τσιώλης πρόσθεσε ότι ο νέος φορολογικός νόμος θα οδηγήσει σε αφανισμό μεγάλων μέρος των επιχειρήσεων εκτοξεύοντας τους δείκτες της ανεργίας.

Δ.Α.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews