inkomotininews@gmail.com

ΚΚΕ Ροδόπης: «Είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός να εμπιστευτεί τη δύναμή του»


Εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο μνημείο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του Παραρτήματος Αθήνας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης / Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ), και με κατάθεση στεφάνων από τη Ν.Ε. Ροδόπης του ΚΚΕ, από το Ν.Σ. Ροδόπης της ΚΝΕ, καθώς και από το Παράρτημα Ροδόπης της ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία του Γραμματέα της Ν.Ε. Ροδόπης του ΚΚΕ Νίκο Βαργεμίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:
«Το “ΟΧΙ” του λαού το 1940 στον φασισμό και στον ναζισμό, η μαζική, ηρωική και ένοπλη πάλη του με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, με τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ, εμπνέει, διδάσκει και καλεί σήμερα τους εργαζόμενους, τη νεολαία, να πουν το δικό τους “ΟΧΙ” στη δικτατορία των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός να εμπιστευτεί τη δύναμή του. Να απορρίψει τα ψέματα, τα τρομοκρατικά διλήμματα και τις αυταπάτες που καλλιεργούν κόμματα και μηχανισμοί που υπηρετούν το σάπιο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα το οποίο βρίσκεται σε κρίση. Οι θυσίες του αγώνα αξίζουν για να πάψουν τα δεινά που φέρνουν η υποταγή ή η παγίδευση στην πολιτική που διαμορφώνει η αστική τάξη και τα κόμματά της με βάση τα συμφέροντά της».

Σε σχετική της ανακοίνωση η Ν.Ε. Ροδόπης του ΚΚΕ, σημειώνει: «Η τιμή στον ηρωικό λαϊκό αγώνα των αμέτρητων θυσιών, κατά των ναζιστών και των ντόπιων συνεργατών τους, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει μόνο με εκδηλώσεις, αλλά πρώτα απ’ όλα από τη θέση και τη δράση του καθένα και της καθεμιάς απέναντι στα μέτρα που εξοντώνουν και καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας μόνιμα στην εξαθλίωση, για να προστατευτούν τα συμφέροντα, τα αμύθητα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών, Ελλήνων και ξένων, που χρόνια τώρα καταλήστευσαν το λαό και τη χώρα. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς τους εκμεταλλευτές και την εξουσία τους, με το λαό κυρίαρχο στον τόπο μας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews