inkomotininews@gmail.com

111.652.000 ευρώ στους Δήμους με απόφαση Στυλιανίδη


Για επενδύσεις και συντηρήσεις σχολείων

101.652.000 ευρώ για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες, καθώς και 10 εκ. ευρώ για επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτιρίων, κατανέμονται στους Δήμους με  απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, μετά την εκταμίευση 150 εκ. ευρώ για επενδυτικές δραστηριότητες (ΣΑΤΑ) των ΟΤΑ.

Το υπόλοιπο ποσό των 38.348.000, θα κατανεμηθεί με νέα απόφαση του Υπουργού, και θα αφορά την αποπληρωμή έργων του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» και άλλες δράσεις που καθορίζονται από τη σχετική Κ.Υ.Α.

Σχετικώς, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε:

«Η κυβέρνηση, τηρώντας τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την πρόσφατη συνάντησή του με την Κ.Ε.Δ.Ε., σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, προχωρά στη χρηματοδότηση των Δήμων με τα 150 εκ. ευρώ της Σ.Α.Τ.Α., δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν ημιτελή έργα και να ξεκινήσουν καινούρια. Η πολιτική μας αυτή συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη και ενισχύει την κινητικότητα των τοπικών οικονομιών, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ρευστότητα σε μια εποχή στην οποία οι τοπικές κοινωνίες το έχουν ανάγκη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews