inkomotininews@gmail.com

Κλειστές οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αύριο 16 και τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου

Ομόφωνα, στην αποψινή του συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ενέκρινε και εξέδωσε Ψήφισμα διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Στο ψήφισμα, το οποίο θα αποσταλεί σε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς και στον Πρωθυπουργό, τα μέλη του Σώματος κατηγορηματικά δηλώνουν:


«Δεν θα αποστείλουμε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τον κατάλογο των ονομάτων των υπαλλήλων οι οποίοι:

α) τίθενται σε διαθεσιμότητα

β) τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία

Επίσης, δεσμευόμαστε, ότι δεν θα συντάξουμε και δεν θα αποστείλουμε στο Υπουργείο, τον αριθμό των θέσεων που καταργούνται, καθώς και αντίγραφα των ατομικών Διοικητικών Πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων, που κατά τη δημοσίευση του νόμου καταλαμβάνουν τις καταργούμενες οργανικές θέσεις.

Δεν θα υπογραφούν από τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη οι Διαπιστωτικές Πράξεις με τις οποίες τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία οι υπάλληλοι.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στηρίζει τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη που δεν θα υπογράψει τη Διαπιστωτική Πράξη για οποιοδήποτε υπάλληλο, και οι Αντιπεριφερειάρχες, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και οι αναπληρωματικοί τους, θα παραιτηθούμε σύσσωμοι εάν εφαρμοστεί ο Ν. 4.046.

Θα κινηθούμε νομικά κατά της Συνταγματικότητας των μέτρων, με τη νομική κάλυψη του νομικού συμβούλου της Περιφέρειας.

Θα συνεργαστούμε με τους Συλλόγους εργαζομένων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, και θα ενημερώσουμε την κοινή γνώμη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ότι οι απολύσεις θα έχουν ως αντίκτυπο την ελλιπή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Θα κλείσουμε την Περιφέρεια καθώς και τις Περιφερειακές Ενότητες, την Παρασκευή 16 και τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012».

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Οργάνου, παρόντες ήταν περίπου εκατό εργαζόμενοι από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες ΑΜ-Θ, τονίζοντας πως «είναι τεράστια τα προβλήματα των εργαζομένων, οι οποίοι είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, και οι απολύσεις το μόνο που θα φέρουν είναι αύξηση της ανεργίας», και ζητώντας από του Περιφερειακούς Συμβούλους «να μη συναινέσουν στις απολύσεις, να εκδώσουν κοινό ψήφισμα, και να παραιτηθούν σε περίπτωση απολύσεων».

Δηλώσεις:

Άρης Γιαννακίδης, Περιφερειάρχης: «Μαζί με άλλους τέσσερις Περιφερειάρχες, είχαμε συνάντηση με τον κ. Μανιτάκη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, στην οποία ρωτώντας τι σημαίνει «διαθεσιμότητα», πήραμε ως απάντηση ότι «τον Φλεβάρη, η χώρα είχε δεσμευθεί για 25.000 απολύσεις». Σε περίπτωση μη υπογραφής της διαθεσιμότητας, η απάντηση ήταν: «Όσοι δεν υπογράφουν τη διαθεσιμότητα είναι υπό απόλυση». Στο καθεστώς που είναι τώρα οι 2.500, θα είναι σε έναν χρόνο άλλοι 25.000. Ζητώ να βρεθούμε με τους εργαζόμενους και προτείνω να κλείσουν Δήμοι και Περιφέρειες μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα»

Γιώργος Παυλίδης, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης: «Πίσω από τους αριθμούς κρύβονται ανθρώπινα δράματα. Οι ρυθμίσεις που περιέχονται στο μνημόνιο έχουν τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις. Εμείς ως παράταξη υποστηρίζουμε ότι δεν πρέπει το κράτος να είναι αντιφατικό. Θα ήταν παράβλεψη αν βλέπαμε μόνο μια συγκεκριμένη περίπτωση και όχι τους 1.500.000 ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Θα πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους της επιχειρηματικότητας, που ξαφνικά βρέθηκαν στον δρόμο».

Χρήστος Τρέλλης, επικεφαλής «Λαϊκής Συσπείρωσης»: «Τα τελευταία δύο χρόνια γινόμαστε μάρτυρες ενός οργανωμένου σχεδίου φτώχειας του Ελληνικού Λαού και των εργαζομένων. Το πρόσφατο νομοσχέδιο και ο προϋπολογισμός βάζουν βαριές αλυσίδες στον Λαό. Προωθούν άμεσα 2.000 απολύσεις, 30.000 το 2013, και 150.000 έως το 2015. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» προτείνει να ληφθεί απόφαση ότι δεν πρόκειται να γίνει καμιά απόλυση, να μη σταλεί λίστα εργαζομένων, έτσι ώστε να μην επιτραπούν στη πράξη οι απολύσεις».

Τάκης Χαρίτου, επικεφαλής «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας»: «Εξαπατούνται όσοι πιστεύουν ότι με εύκολο τρόπο θα περάσουν τα μέτρα. Δεν αρκούν οι ευχές, η συμπόνια, απαιτούν από εμάς να ανακόψουμε τα μέτρα. Να αποφασιστεί άμεσα ότι θα κλείσουν και οι πέντε Περιφερειακές Ενότητες μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής ονομάτων».



















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews