inkomotininews@gmail.com

Πύλη – Πόλος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή


Την έκτη Πύλη – Πόλο του ανά τη χώρα εγκαινίασε στην Κομοτηνή (σε χώρους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας), το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στοχεύοντας στην αναβάθμιση του παρεχόμενου γνωσιακού του επιπέδου και τη διευκόλυνση των εξ αποστάσεως φοιτητών του.

Την κήρυξη της έναρξης λειτουργίας του παραρτήματος του ΕΑΠ στην ΑΜ-Θ, πραγματοποίησε ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, τονίζοντας: «Ολοκληρώνεται σήμερα ένα έργο το οποίο είχαμε ξεκινήσει με πολύ μεράκι πριν από μερικά χρόνια στο υπουργείο Παιδείας. Η Κομοτηνή...
...ως διοικητική πρωτεύουσα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης φιλοξενεί από σήμερα και στο εξής μία ανοιχτή Πύλη για όλους τους φοιτητές των πέντε νομών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, οι οποίοι από εδώ θα μπορούν να σπουδάζουν».


Ιδιαιτέρως ο κ. Στυλιανίδης, υπογράμμισε τη σημασία της νέας Πύλης – Πόλου του ΕΑΠ, ειδικά για τους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους: «Σε ελάχιστο χρόνο θα μπορούν να εκπαιδευτούν σε νέες δεξιότητες ώστε να καλύψουν οργανικές θέσεις κι έτσι να μη διαταραχθεί ο εργασιακός τους βίος», επισήμανε, και συμπλήρωσε: «Εμείς, ως υπουργείο Εσωτερικών, σκοπεύουμε μαζί με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και σε συνεργασία τόσο με την ΚΕΔΕ όσο και με την ΕΝΠΕ, να βρούμε μορφές συνεργασίας που θα μας επιτρέψουν να μπει πρωταγωνιστικά το Πανεπιστήμιο στην μετεκπαίδευση και την εξειδίκευση των εργαζομένων του δημόσιου τομέα ή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας».

Ο Υπ. Εσ. Ευρ. Στυλιανίδης με τον Πρόεδρο της Δ.Ε.
του Ε.Α.Π. Καθηγητή Χάρη Κοκώση
Μιλώντας για την αξία της εκπαίδευσης γενικότερα, υποστήριξε εμφατικά πως «η μοναδική λύση που μπορεί να αντιπαραθέσει η ελληνική Πολιτεία σε όλη αυτήν την κρίση που πλήττει τόσο την Ελλάδα όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι το μήνυμα ότι όλα είναι θέμα Παιδείας. Εάν επενδύσουμε στην Παιδεία μεθοδικά και συστηματικά, σίγουρα θα βγούμε όχι μόνο πιο δυνατοί, αλλά θα επιτύχουμε και να πρωταγωνιστήσουμε στη νέα εποχή. Μόνο με διαχειριστικές λογικές δεν μπορούμε να επιτύχουμε. Χρειάζεται να επενδύσουμε στο συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει ο Έλληνας κι αυτό είναι το πνεύμα του».

Ειδικότερα δε, αναφορικά με την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών δομών στη Θράκη, υπογράμμισε πως «έχει αποδειχθεί ότι η πιο σοβαρή επένδυση που έκανε το κράτος στην ακριτική Θράκη, είναι η πνευματική θωράκισή της, ξεκινώντας από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, συνεχίζοντας με την ΑΣΠΑΙΤΕ, και τώρα βεβαίως και την Πύλη του Ανοιχτού Πανεπιστημίου».

Στην εκδήλωση παρέστησαν και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ καθηγητής Χάρης Κοκκώσης, καθώς και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος εξήρε την παρουσία του ΕΑΠ στην ΑΜ-Θ, και καταθέτοντας την υποστήριξη του Δήμου, γνωστοποίησε πως το παράρτημα του ΕΑΠ πρόκειται να μετεγκατασταθεί στην Τσανάκλειο Σχολή, αφού όπως είπε, «η προστιθέμενη αξία τέτοιων δομών είναι κορυφαία, επομένως και η στέγασή τους πρέπει να γίνεται σε κορυφαία κτίρια και χώρους».

Η κα Αυγεροπούλου πραγματοποίησε
την παρουσίαση
Η Πύλη – Πόλος του ΕΑΠ στην Κομοτηνή, που θα λειτουργεί από τις 10:00 το πρωί ως τις 6:00 το απόγευμα, θα παρέχει πληροφόρηση και ενημέρωση σε φοιτητές και ενδιαφερόμενους, θα είναι δικτυωμένο με τους τοπικούς εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς, ενώ διαθέτει πέντε αίθουσες, πλήρη βιβλιοθήκη, εργαστήρι Η/Υ και αίθουσα τηλεδιασκέψεων, και είναι προσβάσιμο από άτομα με αναπηρία.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθηση και Εξ αποστάσεως Εκαπίδευση».

Σήμερα, εκτός από την Κομοτηνή (ΑΜ-Θ), Πύλες-Πόλοι του ΕΑΠ υπάρχουν στην Πάτρα (έδρα), Αθήνα (Αττικής), Χανιά (Κρήτης), Ιωάννινα (Ηπείρου), Λάρισα (Θεσσαλίας), ενώ εντός του 2013, θα λειτουργήσουν και σε Θεσσαλονίκη (Κεντρικής Μακεδονίας), Κοζάνη (Δυτικής Μακεδονίας), Τρίπολη (Πελοποννήσου), Μυτιλήνη (Β. Αιγαίου), Ρόδο (Ν. Αιγαίου) και Λαμία (Στερεάς Ελλάδας). 


Προσθήκη λεζάντας












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews