inkomotininews@gmail.com

Μια παράσταση που πρέπει να δείτε μαζί με τα παιδιά σας


Συνεχίζονται οι παραστάσεις της φετινής χειμερινής παραγωγής της παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, με το έργο «Ο σκουποξυλένιος μάγειρας», στο οποίο οι λιλιπούτειοι θεατές συμμετέχουν κιόλας, όπως το προβλέπει και η συγγραφέας και σκηνοθέτις του έργου Λίλα Σταμπούλογλου.

Οι παραστάσεις για το κοινό συνεχίζονται κάθε Σάββατο του Νοεμβρίου (10,17,24/11) στις 8:00 μ.μ., ενώ...
...κάθε πρωί θα γίνονται για τα σχολεία.

Το έργο είναι διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό συνάμα, αφού πραγματεύεται το θέμα της υγιεινής διατροφής, ειδικά των παιδιών.

Οι Καρακαξίδου Αγγελική και Στόιου Γλύκα (Γλυκερία),ενσαρκώνουν τους ρόλους του έργου, η ζωγράφος Άννα Παπαλεξάνδρου επιμελήθηκε τα σκηνικά και τα κοστούμια, και ο Στέφανος Ζαγόρης, καθηγητής μουσικής του μουσικού σχολείου Κομοτηνής, έχει την ευθύνη της μουσικής επένδυσης.

Ποιότητα και επαγγελματισμός παρά τα περιορισμένα οικονομικά

 «Απάντηση στη θλιβερή ιστορία της υποχρηματοδότησης του θεάτρου», χαρακτηρίζει την παράσταση η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Μαρία Μαλαμίδου, καθώς όπως τονίζει, «είναι μια παράσταση που έγινε στο πολύ μικρό χρονικό διάστημα του ενός μήνα, και με ελάχιστα χρήματα κάνουμε ξανά μια κανονική επαγγελματική παραγωγή, ανταποκρινόμενη και στο γεγονός ότι ο κόσμος της Κομοτηνή το θέλει το θέατρο, και το αποδεικνύει με την προσέλευσή του στις παραγωγές και στις μετακλήσεις μας».
Σχετικά με αυτή καθ’ αυτή την παράσταση, η κ. Μαλαμίδου υπογραμμίζει ότι «προσεγγίζει έξυπνα και εύστοχα το πάντα επίκαιρο θέμα της διατροφής, αφού πρόκειται για ένα παραμύθι που λειτουργεί με τη μαγεία και την ομορφιά της θεατρικής παράστασης, και δίνει ταυτόχρονα με έμμεσο και εκπαιδευτικό τρόπο όσα είναι χρήσιμα σε γονείς και παιδιά για την υγιεινή διατροφή».

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Γιαννάκης ζει μαζί με τη μαμά του, τη μάγισσα Καούρα, που τον φροντίζει και τον αγαπά, αλλά έχει ένα μεγάλο ελάττωμα. Γεμίζει την κουζίνα της με σκουπιδοτροφές και μαγειρεύει απαίσια. Η κακή διατροφή είναι η αιτία που ο Γιαννάκης αρρωσταίνει κάθε μέρα. Την ανυπόφορη αυτή κατάσταση θα προσπαθήσει να διορθώσει ο καλός του φίλος, ο Σκουποξυλένιος, λάτρης της μαγειρικής και της σωστής διατροφής. Ρόλο-κλειδί στην προσπάθεια αυτή, θα παίξουν και τα παιδιά που παρακολουθούν την παράσταση. Άραγε θα καταφέρουν να πείσουν τη μάγισσα να βάζει στην κουζίνα της πιο υγιεινά τρόφιμα και να μαγειρεύει καλύτερα;

Ο Σκουποξυλένιος μάγειρας στοχεύει να μεταδώσει στα παιδιά τη σημασία του να κάνει κανείς σωστές διατροφικές επιλογές, ειδικά σήμερα που οι επεξεργασμένες, χαμηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας τροφές κατακλύζουν τη ζωή μας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, επιστρατεύεται, μεταξύ άλλων και το διαδραστικό στοιχείο. Τα παιδιά με τη συμμετοχή τους στα δρώμενα επί σκηνής, γίνονται μέρος της ιστορίας, με αποτέλεσμα να κατανοούν βαθύτερα τη δράση και να αφομοιώνουν καλύτερα τα μηνύματα του έργου.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews