inkomotininews@gmail.com

Αγώνες που κόβουν την ανάσα


5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου στη Λακωνία

Οι διοργανωτές ζήτησαν τη μόνιμη διεξαγωγή των αγώνων στην Ελλάδα

Με μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης, που «πάντρεψε» την αρχαία Ελλάδα η οποία γέννησε το Παγκράτιο, με τη σύγχρονη που αποδεικνύει ότι σε τέτοιες δύσκολες εποχές μπορεί να διοργανώσει κορυφαία αθλητικά γεγονότα, ξεκίνησε...
...την Παρασκευή 16/11 το 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου στο κλειστό γυμναστήριο «Βλαχιώτη» του Δήμου Ευρώτα, με τις συμμετέχουσες χώρες να ανέρχονται σε 34.

Η τελετή άρχισε με την παρέλαση των ομάδων παρουσία του Προέδρου της Παγκόσμιας και Ελληνικής Ομοσπονδίας Ανδρέα Μαζαράκη, του Βορειοκορεάτη Γενικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαχητικών Τεχνών Ρι Γιονκ Γκαν, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, της Βουλευτού ΝΔ Φεβρωνίας Πατριαννάκου, των Δημάρχων Τρίπολης και Μονεμβασιάς, και πλήθους εκπροσώπων αρχών και φορέων.

Ο κ. Μαζαράκης συγκίνησε με τη συναισθηματική ομιλία του κάνοντας αναδρομή στο Παγκράτιο που γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα την Σπάρτη, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «είναι πλέον καιρός το Παγκράτιο να ξαναγίνει άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων όπως ήταν στην αρχαιότητα».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης, που μαζί με τους συνεργάτες του, τους δεκάδες εθελοντές, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής σηκώνουν το βάρος της διοργάνωσης, τόνισε ότι «το Παγκράτιο επιστρέφει στις ρίζες του, στη Λακωνία όπου ξεκίνησε», και καταχειροκροτούμενος, πρότεινε τη μόνιμη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος κάθε τέσσερα χρόνια στον Δήμο Ευρώτα.


Στη συνέχεια, ένα εντυπωσιακό δρώμενο με σκηνές από το αρχαίο Παγκράτιο σε σκηνοθεσία Ειρήνης Κονιδάρη ξεσήκωσε τον κόσμο, και κατόπιν, χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς. Ακολούθησαν ήχοι της σύγχρονης Ελλάδας με ορχήστρα από μπουζούκια, και η εκδήλωση έκλεισε με καθαρά ελληνικό γλέντι στον περίβολο του γυμναστηρίου, όπου πρώτοι συμμετείχαν οι ξένοι αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και συνοδοί.


Στο κατάμεστο από χίλιους και πλέον θεατές γήπεδο, 600 αθλήτριες και αθλητές αγωνίζονται σε αναμετρήσεις που πραγματικά «κόβουν την ανάσα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews