inkomotininews@gmail.com

(ΒΙΝΤΕΟ) Η ανάπτυξη του ορεινού όγκου και της παράκτιας ζώνης, και ο προϋπολογισμός του 2013, από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ


Η 1η επικαιροποίηση του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Bιώσιμης Ανάπτυξης Οροσειράς Ροδόπης, της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, που περιλαμβάνει ένα σύνολο έργων και δράσεων προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος, ενίσχυσης της τοπικής οικονομικής βάσης με σημαντική συμμετοχή ιδιωτικών επενδύσεων, βελτίωσης της ποιότητας ζωής μέσω της αναβάθμισης - δημιουργίας των αναγκαίων δημοσίων υποδομών, καθώς και διατοπικής, διακρατικής - διασυνοριακής συνεργασίας, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην 23η συνεδρίαση του εριφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ.

Στην ίδια συνεδρίασή του το Σώμα, ενέκρινε...
...κατά πλειοψηφία και το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την υλοποίηση προγράμματος Διατήρησης Βιώσιμης Ανάπτυξης Παράκτιας Ζώνης της Περιφέρειας.
Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι να διατηρηθεί και να αναδειχθεί η παράκτια ζώνη ως το συγκριτικό πλεονέκτημά της Περιφέρειας, αποτελώντας πηγή ωφελειών για κατοίκους και επισκέπτες και υπόδειγμα αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με τη φύση και την ιστορία.

Παράλληλα, εγκρίθηκαν ο οικονομικός απολογισμός της  Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για  το  οικονομικό έτος 2011, καθώς και  ο  προϋπολογισμός  οικονομικού έτους 2013.

Χρηματοδότηση έργων και δράσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Οροσειρά της Ροδόπης

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα σύνολο έργων και δράσεων προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος, ενίσχυσης της τοπικής οικονομικής βάσης με σημαντική συμμετοχή ιδιωτικών επενδύσεων, βελτίωσης της ποιότητας ζωής μέσω της αναβάθμισης - δημιουργίας των αναγκαίων δημοσίων υποδομών, καθώς και διατοπικής, διακρατικής - διασυνοριακής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος και σε συνέχεια προηγούμενων εντάξεων, εγκρίθηκαν τα ακόλουθα έργα για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ «Μακεδονία – Θράκη 2007-2013»:

- Επέκταση – Εκσυγχρονισμός Εκθετηρίου Φυσικής Ιστορίας Ροδόπης, Παρανεστίου και Δορυφορικών Εγκαταστάσεων, προϋπολογισμού 835.170 ευρώ, με δικαιούχο το Δήμο Παρανεστίου.

- Αξιοποίηση υπάρχουσας γεώτρησης οικισμού Ζουμπουλίου και κατασκευή δεξαμενής για τις ανάγκες ύδρευσης οικισμού Σμίνθης, προϋπολογισμού 774.900 ευρώ, με δικαιούχο το Δήμο Μύκης.

- Δημιουργία Υποδομών Φιλοξενίας Ειδικών Ομάδων στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον οικισμό ΔΕΗ Μεσοχωρίου, προϋπολογισμού 1.852.000 ευρώ, με δικαιούχο το Δήμο Παρανεστίου.

Δείτε τα βίντεο με τις σχετικές δηλώσεις του Περιφερειάρχη Άρη Γιανννακίδη, και των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Γιώργου Παυλίδη, Τάκη Χαρίτου, Χρήστου Τρέλλη και Κατερίνας Γεροστεργίου.

Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης


Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Παυλίδης

Τάκης Χαρίτου για προγράμματα ανάπτυξης
ορεινού όγκου και παράκτιας ζώνης

Τάκης Χαρίτου για προϋπολογισμό Περιφέρειας

Χρήστος Τρέλλης για προγράμματα ανάπτυξης 
ορεινού όγκου και παράκτιας ζώνης

Χρήστος Τρέλλης για προϋπολογισμό Περιφέρειας

Κατερίνα Γεροστεργίου για προγράμματα ανάπτυξης 
ορεινού όγκου και παράκτιας ζώνης

Κατερίνα Γεροστεργίου για προϋπολογισμό Περιφέρειας














0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews