inkomotininews@gmail.com

Επίσκεψη ΔΗΜΑΡ Ροδόπης στον ΕΛΓΑ Θράκης


Τη δέσμευση ότι την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων κερασοπαραγωγών του νομού Ροδόπης το σύνολο των αποζημιώσεων για τις  καταστροφές της προηγούμενης άνοιξης, απέσπασαν οι εκπρόσωποι της ΔΗΜ.ΑΡ. Ροδόπης που επισκέφθηκαν την έδρα του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη και είχαν επαφές με τον προϊστάμενο του παραρτήματος Θράκης κ. Δημήτρη Πανάγο και τους εργαζομένους του οργανισμού.

Το κλιμάκιο της ΔΗΜ.ΑΡ. που αποτελούνταν από τους...
...Ιλχάν Αχμέτ, Δάμωνα Δαμιανό και Συμεών Σολταρίδη, έθεσε το ζήτημα των καπνοπαραγωγών της Ροδόπης και των αποζημιώσεών τους, ειδικά σε οτι αφορά συγκεκριμένους οικισμούς του ορεινού όγκου που επλήγησαν από καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να υποστούν τεράστια μείωση στην φετινή τους παραγωγής, όπως και για τους βαμβακοκαλλιεργητές και τις ζημιές που υπέστησαν από το πράσινο σκουλήκι κατά τη φετινή σαιζόν για την οποία όμως φαίνεται ότι δεν εκπληρώνουν τα κριτήρια ώστε να υπαχθούν σε καθεστώς αποζημιώσεων.

Ειδικότερα για το 2011, σύμφωνα με τους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ, τα κονδύλια που εκταμιεύθηκαν για την καταβολή αποζημιώσεων στο φυτικό κεφάλαιο στο νομό Ροδόπης ανήλθαν στο ποσό των 740.000 ευρώ, για την Ξάνθη στα 988.00 ευρώ και για τον Έβρο στο 1.151.000 ευρώ.  Σε  ό,τι αφορά το ζωϊκό κεφάλαιο τα αντίστοιχα ποσά για την Ροδόπη ήταν 93.900 ευρώ, για την Ξάνθη, 152.153 ευρώ και για τον Έβρο, 134.649 ευρώ.

Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ, ζήτησαν  από τους υπαλλήλους του τοπικού ΕΛΓΑ να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κατάθεση των πορισμάτων από τους διενεργούμενους ελέγχους προς τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού, προκειμένου να ενσωματωθούν στα παραδοθέντα και να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος απώλειας της συνδεδεμένης επιδότησης.

Ζητήθηκε επίσης να δοθεί η δυνατότητα ώστε οι αγρότες να μπορούν να ασφαλίζονται προαιρετικά και για διάφορους ιούς και ασθένειες όπως για παράδειγμα το πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι.

Έγινε, επίσης, εκτενής αναφορά στη διεύρυνση της δυνατότητας ενημέρωσης των αγροτών για τις τυχόν τροποποιήσεις που επέρχονται κατά καιρούς στον κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, ώστε να αντιμετωπίζονται με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τα ζητήματά τους.
Δόθηκε, τέλος, η διαβεβαίωση προς τους εργαζομένους του οργανισμού ότι η ΔΗΜΑΡ τόσο τοπικά όσο και επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετέχει ενεργά στην προώθηση και επίλυση αιτημάτων τους, πάντοτε σε συνάρτηση και με την τρέχουσα οικονομική συγκυρία της χώρας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews