inkomotininews@gmail.com

Αντικειμενικά υπαρκτό το ενδεχόμενο νέας εξέγερσης λαθρομεταναστών


Η πιθανότητα νέας εξέγερσης των 500 περίπου παράνομων μεταναστών που κρατούνται στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, δεν έχει εκλείψει.

Αυτό υποστηρίζουν αστυνομικοί, καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, τόσο επιχειρησιακώς...
...όσο και αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες, μετά τη βουτιά της θερμοκρασίας η οποία φλερτάρει με τους μηδέν βαθμούς κελσίου.

Η αστυνομική δύναμη φρούρησης εξακολουθεί να παραμένει μικρή. Μολονότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης έχει ζητήσει 240 άνδρες, σήμερα, όπως και την ημέρα της εξέγερσης, υπάρχουν μόλις 15 αστυνομικοί ανά βάρδια, χωρίς μάλιστα να τους παρέχεται η στοιχειώδη υποδομή. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο μοναδικός κλειστός χώρος για τους εν υπηρεσία αστυνομικούς, είναι το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας, από το οποίο όμως δεν υπάρχει δυνατότητα επαρκούς εποπτείας, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν ένα παροπλισμένο υπηρεσιακό λεωφορείο, το οποίο φυσικά δεν διαθέτει θέρμανση. Μάλιστα, τα παράθυρά του που είχαν σπάσει οι λαθρομετανάστες κατά την εξέγερσή τους, αντικαταστάθηκαν με δαπάνες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Την ίδια ώρα, αν και έχουν περάσει έντεκα μέρες μετά την εξέγερση, εντούτοις καμία επισκευή των ζημιών που προκλήθηκαν στους κοιτώνες όπου φυλάσσονται δεν έχει γίνει. Οι χώροι παραμένουν χωρίς θέρμανση και παράθυρα, αλλά και δίχως ηλεκτρικό, με έναν πρόχειρο προβολέα με μπαλαντέζα να υποκαθιστά τον φωτισμό.

Με άλλα λόγια, προδήλως συντρέχουν παράγοντες, που σε συνδυασμό με την προφανώς άσχημη ψυχολογική κατάσταση των κρατουμένων, μπορούν να επωάσουν συνθήκες νέας εξέγερσής τους.

Στο μεταξύ, ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στο Κέντρο Φύλαξης Βέννας όπου κρατούνται άλλοι 200 περίπου παράνομοι μετανάστες. Το φυλάκιο των αστυνομικών που εκτελούν υπηρεσία παραμένει παγωμένο, ενώ θέμα ημερών είναι και η εξάντληση του πετρελαίου για τους θαλάμους των λαθρομεταναστών, με τον Στρατό (που προμηθεύει το καύσιμο) να δηλώνει αδυναμία ανεφοδιασμού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews