inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS + PHOTOS) Μήνυμα αποφασιστικότητας και αισιοδοξίας…


…από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας που επισκέφθηκε την Κομοτηνή

Το στρατιωτικό μουσείο Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Καράμπελας, στο πλαίσιο περιοδείας του σε στρατιωτικές μονάδες της περιοχής. Εντυπωσιασμένος από τα εκθέματά του το χαρακτήρισε «στέγη ιστορικής μνήμης και πολιτισμού και πηγή γνώσης», επισημαίνοντας τον «καίριο και...
...διδακτικό του ρόλο» και υπογραμμίζοντας πως «διδάσκει στους νεότερους και υπενθυμίζει στους παλαιότερους τον ρόλο των ενόπλων δυνάμεων».

Ο κ. Καράμπελας δήλωσε «ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι στον ιερό χώρο της Θράκης όπου υπηρέτησα στο παρελθόν», και μεταφέροντας τις ευχές του πρωθυπουργού και του υπουργού εθνικής άμυνας ενόψει των γιορτών, ευχήθηκε και ο ίδιος σε αξιωματικούς και οπλίτες «υγεία και δημιουργικό το 2013», το οποίο όπως εκτίμησε «θα είναι έτος καμπής για τη χώρα, έτος μεγάλης προσπάθειας», η οποία προέβλεψε «ότι στο τέλος θα στεφθεί από επιτυχία». Άλλωστε, με έμφαση τόνισε: «Η παρούσα κυβέρνηση εθνικής ευθύνης έχει λάβει όλα εκείνα τα μέτρα για να επανευθυγραμμήσει τη χώρα και να τη φέρει στη θέση που της αξίζει στο πλαίσιο της Ευρώπης και της διεθνούς κοινότητας. Η προσπάθειά της με αποφασιστικότητα και τόλμη ήδη στέφεται με επιτυχία, και ήδη η αξιοπιστία της πατρίδας μας έχει αποκατασταθεί. Είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα βγει νικητής, όπως νικητής βγήκε και στο παρελθόν από πολύ δυσκολότερες στιγμές που πέρασε η πατρίδα».

Όσον αφορά τις περικοπές στο στράτευμα, εξήρε το φρόνημα των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν την πατρίδα, επισημαίνοντας: «Το υπουργείο άμυνας έχει υποστεί πολύ σημαντικές περικοπές στον προϋπολογισμό του, στο λειτουργικό κομμάτι, στο εξοπλιστικό, στο μισθολογικό. Ωστόσο δεν πρόκειται να θιγούν οι αμυντικές ικανότητες των ενόπλων δυνάμεων μας, οι οποίες είναι ο εγγυητής της ασφάλειας της πατρίδας μας. Παράγουν έργο αποτρεπτικό, είναι πανίσχυρες, και υπηρετούνται από προσωπικό με υψηλότατο ηθικό και το τονίζω αυτό, διότι παρά τις περικοπές που έχουν υποστεί, οι Έλληνες αξιωματικοί ποτέ δεν έβαλαν στην ίδια πλάστιγγα τις αμοιβές τους με την πίστη και την αφοσίωση στο καθήκον και στον όρκο τους. Το έκαναν πάντα αυτό και το κάνουν και σήμερα, ίσως και καλύτερα».

Ιδιαίτερα για τα στελέχη που υπηρετούν στη Θράκη, σημείωσε πως «το υπουργείο άμυνας και ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανοι γι’ αυτούς, διότι υπηρετούν σε πολύ αντίξοες συνθήκες, τόσο διαβίωσης όσο και από πλευράς απαιτήσεων της υπηρεσίας. Ο ρόλος των ενόπλων δυνάμεων στη Θράκη δεν είναι μόνο η ασφάλεια της πατρίδας αλλά και κοινωνικός και πολιτισμικός, και η σχέση τους με τον λαό της Θράκης είναι αμφίδρομη. Και θέλω να ευχαριστήσω τους Θρακιώτες για την αγάπη με την οποία περιβάλλουν τις ένοπλες δυνάμεις εδώ και δεκαετίες. Όταν βρισκόμαστε στη Θράκη, δύο συναισθήματα μας κατακλύζουν. Πρώτον περηφάνια που υπηρετήσαμε ή υπηρετούμε εδώ, και δεύτερον ταπεινότητα επειδή γινόμαστε ένα με τον λαό της ακριτικής μας πατρίδας».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε την άρρηκτη σχέση τοπικής κοινωνίας και στρατού, υπογραμμίζοντας με νόημα: «Η παρουσία του στρατού στη Θράκη, πέρα από το αυτονόητο αίσθημα ασφάλειας που παρέχει, έχει διαρκή και συνεπή συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς σε καθημερινά ζητήματα. Υπάρχει μια παραδοσιακή συνεργασία στρατού και τοπικής κοινωνίας που και η σημερινή ηγεσία του τοπικού στρατεύματος συνεχίζει και βελτιώνει. Μάλιστα είναι και συγκινητικός πολλές φορές ο τρόπος που ανταποκρίνεται ο στρατός σε όποια συνεργασία μας. Το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, τονίζω το σύνολο γιατί είναι πολύ σημαντικό σε σχέση με τις ιδιαιτερότητες της συνοχής της τοπικής κοινωνίας, βλέπουν τον στρατό με απόλυτη εμπιστοσύνη. Κι αυτό είναι μια κατάκτηση της Κομοτηνής, της Ροδόπης, της Θράκης, του στρατού».

Ο κ. Καράμπελας, επισκέφθηκε και την έκθεση ζωγραφικής για τα 100 χρόνια από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων, που φιλοξενείται στο μουσείο υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews