inkomotininews@gmail.com

Αυξάνονται κλίνες και οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο Κομοτηνής / Δημιουργείται Νεφρολογική Κλινική / Ξεκινά η λειτουργία θεραπευτικής πισίν


Αυτό προβλέπει ο νέος Οργανισμός του που εγκρίθηκε από το υπουργείο και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 10 Δεκεμβρίου, και ο οποίος συνάμα ανοίγει τον δρόμο για δημιουργία Νεφρολογικής Κλινικής.

Απομακρύνονται τα «σύννεφα» της υποβάθμισης - Σε λειτουργία η θεραπευτική πισίνα του ΚΦΙΑ μέσα στον Φεβρουάριο

Όχι μόνο δεν καταργούνται θέσεις προσωπικού και κλινών...
...- κατά τη συνήθη πρακτική στις τελευταίες αναδιατάξεις σε δημόσιους οργανισμούς - αλλά στον αντίποδα ο αριθμός αυτών αυξάνεται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο νέο Οργανισμό λειτουργίας του, που εγκρίθηκε τον περασμένο μήνα από το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 10 Δεκεμβρίου, ορίζει αύξηση των κλινών από 200 σε 220 και παράλληλα αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 12.

Το τελευταίο πρακτικά σημαίνει ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο απολύσεων ή μετατάξεων του υφιστάμενου προσωπικού του Νοσοκομείου, χωρίς παράλληλα όμως η αύξηση κατά 12 των οργανικών θέσεων να συνεπάγεται και άμεση πλήρωσή τους το επόμενο διάστημα.

Πέραν των παραπάνω, με την έγκριση του νέου Οργανισμού ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία Νεφρολογικής Κλινικής.

«Ο καινούργιος Οργανισμός πατάει στην πραγματικότητα»
Μιλώντας στον «ΠτΘ», ο διοικητής του νοσοκομείου Ηρακλής Χατζηνέστωρος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εν λόγω εξέλιξη, σημειώνοντας ότι «έγιναν περίπου στο σύνολό τους δεκτές οι προτάσεις του Νοσοκομείου σχετικά με το νέο Οργανισμό». «Έγιναν κάποιες αλλαγές σε θέσεις τις οποίες δεν χρειαζόμασταν, όπως βρεφονηπιοκόμος», εξήγησε, «και όλες αυτές τις μετατρέψαμε σε θέσεις απαραίτητες, όπως είναι οι του νοσηλευτικού προσωπικού κ.λπ.».

Σημειώνεται ότι το Νοσοκομείο Κομοτηνής λειτουργούσε μέχρι τώρα με Οργανισμό του οποίου η τελευταία τροποποίηση είχε γίνει το 1987, και έκτοτε, παρ’ ότι κατατέθηκε προ πενταετίας σχετική πρόταση τροποποίησης, αυτή δεν έγινε δεκτή και ο Οργανισμός παρέμενε ως είχε. Ο καινούργιος, κατά τον κ. Χατζηνέστωρος, «είναι ένας Οργανισμός ο οποίος πατάει στην πραγματικότητα. Προβλέπει το απαραίτητο προσωπικό», υπογράμμισε, «με βάση το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό το Νοσοκομείο για να καλύψει τις υφιστάμενες ανάγκες». «Το σημαντικό είναι ότι δεν καταργείται καμιά θέση, όπως συμβαίνει με άλλους οργανισμούς», συνέχισε, «κι επιπλέον αποκτά είκοσι κλίνες παραπάνω.

Και το σοβαρότερο βέβαια είναι ότι ζητήσαμε να λειτουργήσει και δημιουργείται η Νεφρολογική Κλινική, διότι είναι απαράδεκτο για ένα νοσοκομείο που έχει μια τόσο μεγάλη μονάδα νεφρού, ίσως τη μεγαλύτερη περιφερειακά στη χώρα, να μην έχει Νεφρολογική Κλινική. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα μπορούμε πλέον να δώσουμε πλήρη ειδικότητα και στη Νεφρολογία».

«Δεν υπήρχε θέμα, ούτε υποβάθμισης ούτε κατάργησης ούτε συγχώνευσης του Νοσοκομείου Κομοτηνής»
Βάσει των δεδομένων που περιγράφηκαν, είναι σαφές ότι απομακρύνονται πλέον από τη Ροδόπη τα όποια «σύννεφα» και οι φόβοι για υποβάθμιση ή συγχώνευση του Νοσοκομείου.

«Αυτό το ενδεχόμενο έχει απομακρυνθεί είτε έτσι είτε αλλιώς», εκτίμησε ο κ. Χατζηνέστωρος, «διότι όπως είχα πει και παλιότερα, σύμφωνα με τις αποφάσεις και την ισχύουσα νομοθεσία, το Νοσοκομείο της Κομοτηνής δεν διασυνδεόταν με κανένα νοσοκομείο». «Επομένως δεν υπήρχε θέμα», επισήμανε, «ούτε υποβάθμισης, ούτε κατάργησης, ούτε συγχώνευσης. Αν και πρέπει να πω ότι δεν είναι απαραίτητο μια διασύνδεση να σημαίνει και υποβάθμιση. Δεν ξέρω δηλαδή αν το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου το οποίο διασυνδέεται με το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης θα υποβαθμιστεί. Ίσως να αναβαθμιστεί κιόλας».

Δρομολογείται αναβάθμιση του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης
Σημειώνεται, τέλος, πως παράλληλα με την έγκριση του νέου Οργανισμού, το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε και τον Οργανισμό του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), που εδρεύει στην Κομοτηνή.

Πρόκειται για μια σημαντική δομή που έχει διασυνδεθεί με το Νοσοκομείο, και ήδη από τους προηγούμενους μήνες προωθούνται σχεδιασμοί για μια εκ βάθρων αλλαγή στη λειτουργία της με στόχο την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών της. Όπως είχαμε αναδείξει σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας, στα άμεσα σχέδια της διοίκησης του Σισμανόγλειου, ήταν η λειτουργία της θεραπευτικής πισίνας και των υδρομασάζ του Κέντρου, που στο παρελθόν έμεναν αναξιοποίητα. Εμπόδιο σε αυτά τα σχέδια αποτελούσε η απουσία μέχρι τώρα Οργανισμού Λειτουργίας, ένα εμπόδιο που πλέον υπερκεράστηκε και σύμφωνα με τον κ. Χατζηνέστωρος «η θεραπευτική πισίνα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της εντός του επόμενου μήνα».

ΠΗΓΗ: «Παρατηρητής της Θράκης» / Θωμάς Σταμούλης  (paratiritis.stamoulis@gmail.com)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: inkomotini

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews