inkomotininews@gmail.com

Σε μη αποδοχή των Ιμάμηδων που θα προσληφθούν καλεί τη μειονότητα η «Trakya’ nin Sesi»

«Πίσω από αυτά τα άτομα που αποδέχονται τον διορισμό, ΝΑΜΑΖΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ», γράφει χαρακτηριστικά η τουρκόγλωσση εφημερίδα της Κομοτηνής, και…προειδοποιεί τους μουσουλμάνους της Θράκης: «Χωρικοί οι οποίοι αποδεχτούν αυτούς τους ιμάμηδες και αποδώσουν σε αυτούς τον άμβωνα, χάνουν τη θρησκεία τους και την ταυτότητα τους, όπως έγινε κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου στην περίπτωση της Βουλγαρίας»!

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα έχει ως εξής:

«Με την ψηφοφορία που έγινε στη βουλή, έγινε και ο αποχαιρετισμός στην “θρησκευτική ελευθερία”.

Να δούμε τι άλλο ακόμη θα δούμε…

Στο ελληνικό κοινοβούλιο, με τους ψήφους των κομμάτων – πλην των ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ – επήλθε χτύπημα στη θρησκευτική ελευθερία της Τουρκομουσουλμανικής μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Με τις αλλαγές οι οποίες έγιναν δεκτές και ψηφίστηκαν στον νόμο για τους 240 ιμάμηδες, πλέον κανείς να μην λέει πως στη Δυτική Θράκη υπάρχει θρησκευτική ελευθερία.

Όπως λαμβάνονται οι αποφάσεις για τον καθορισμό του ιμάμη της Ρόδου, από μια τριμελή ομάδα θεολόγων-εντολοδόχων που συστάθηκε από το ελληνικό ΥΠΕΞ, έτσι και στη Δυτική Θράκη αρχίζουν πλέον να διορίζονται ιμάμηδες στα τζαμιά.

Πίσω από αυτά τα άτομα που αποδέχονται τον διορισμό, ΝΑΜΑΖΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Και αν γίνει ναμάζι, δεν είναι ναμάζι, δεν είναι αυθεντικό.

Χωρικοί οι οποίοι αποδεχτούν αυτούς τους ιμάμηδες και αποδώσουν σε αυτούς τον άμβωνα, χάνουν τη θρησκεία τους και την ταυτότητα τους, όπως έγινε κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου στην περίπτωση της Βουλγαρίας».

Εφ. Τρακιανίν Σεσί

ΠΗΓΗ: tourkikanea

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: inkomotini

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews