inkomotininews@gmail.com

ΒΙΝΤΕΟ - Τον Αγιασμό της «Κιβωτού Δόμνας Βιζβίζη» τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, τέλεσε τον Αγιασμό της έναρξης της δεύτερης χρονιάς λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου της «Κιβωτού Δόμνας Βιζβίζη» στην Κομοτηνή.

«Αφουγκράζομαι το πνευματικό έργο που γίνεται εδώ...
...είναι κάτι που το έχουμε ανάγκη για να στηρίξουμε την ψυχή και τη διάνοιά μας την ώρα που όλα φαίνεται ότι καταρρέουν, ώστε με τη βοήθεια του  Θεού να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς να φοβόμαστε», σημείωσε ο Ιεράρχης, που συνεχάρη τους συντελεστές της Κιβωτού για το έργο τους, το οποίο και εξήρε, και εστίασε στην αξία της ελληνικής ιστορίας και παράδοσης.

Ο Δ/ντής της Κιβωτού κ. Ιωάννης Φριτζαλάς, γεωπολιτικός – ιστορικός αναλυτής, ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη για την υποστήριξη, και του δώρισε μια εικόνα, σύνθεση του εμβλήματος της Κιβωτού και του πορτρέτου του.

«Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΜΝΑΣ ΒΙΖΒΙΖΗ» είναι ένα «πνευματικό σχολείο» το οποίο δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία ανθρώπων του πνεύματος και επιστημόνων, οι οποίοι αφουγκράστηκαν την ανάγκη για την κάλυψη του κενού που έχει δημιουργήσει η κρίση ηθών και αξιών, η οποία έχει επιφέρει και την οικονομική.

Οικοδομείται βάσει της ιδέας πως κάθε είδους προσωπική και εθνική κρίση αντιμετωπίζεται επιτυχώς με την πνευματική αναγέννηση, τη νοητική αφύπνιση, την απόκτηση υγιούς πολιτικής συνείδησης, και την εύρεση του μέτρου και της μεσότητος σε προσωπικό, πολιτικό και εθνικό επίπεδο.

Η οικοδόμηση μιας ενωμένης και αρμονικής ελληνικής κοινωνίας, η ισχυροποίηση της πατρίδος μας σε όλα τα επίπεδα, καθώς και η επαναφορά της στο διεθνές γίγνεσθαι, προϋποθέτουν την άμεση επιστροφή στις ρίζες μας και την εμβάθυνση στον ανυπέρβλητο πολιτισμό, στην τεράστια ιστορία και στην πάμπλουτη γλώσσα του Ελληνικού Έθνους.

Στο έμβλημα της Κιβωτού απεικονίζεται η μεγάλη ηρωίδα της Θράκης, η Δόμνα Βιζβίζη, η οποία υποδέχεται σε μία «πνευματική» κιβωτό τα τέκνα του «χωροχρόνου» της πατρίδας.

Η σχολή απευθύνεται σε άτομα ηλικίας «από 5 έως 105 ετών», και το κύριο έργο της είναι καθημερινά μαθήματα σχολικής προετοιμασίας (δωρεάν), επιστημονικά σεμινάρια και ημερίδες, που στόχο έχουν την προώθηση της πανεπιστημονικής προσέγγισης του «σκέπτεσθαι ελληνικώς», της Ελληνικής Ιστορίας και των διαχρονικών και οικουμενικών αξιών του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, καθώς και την καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς σε κάθε Θρακιώτη που το έχει ανάγκη.


Για τον λόγο αυτό, μία αξιόλογη ομάδα από την επιστημονική κοινότητα της χώρας, όπως δάσκαλοι, καθηγητές, ιερείς, ακαδημαϊκοί, ιατροί και πολλοί άλλοι, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό επιβιβάζονται στην «ΚΙΒΩΤΟ» για να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια.

ΒΙΝΤΕΟ
Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής
κ.κ. Παντελεήμων

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews