inkomotininews@gmail.com

(VIDEO) Έργα αποχέτευσης και σύνδεσης με τον βιολογικό καθαρισμό, σε Ροδίτη - Κόσμιο

Ο εκπρόσωπος της "ΑΚΜΩΝ" Γιώργος Λασκαράκης,
με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής Δημήτρη Καρασταύρου.
Ολοκληρωμένο δίκτυο αποχέτευσης, συνδεδεμένο με τον βιολογικό καθαρισμό Κομοτηνής, θα διαθέτουν σε 18 μήνες από σήμερα οι οικισμοί Ροδίτη και Κοσμίου.

Η σύμβαση κατασκευής του εξωτερικού αγωγού που θα μεταφέρει τα λύματα στη μονάδα βιολογικής επεξεργασίας, υπογράφηκε σήμερα μεταξύ της ΔΕΥΑ Κομοτηνής και της εξ Αλεξανδρούπολης εταιρείας «ΑΚΜΩΝ».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2,3 εκ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, σε φάση ωρίμανσης βρίσκονται και τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στους οικισμούς Φύλακα, Θρυλορίου και Ανθοχωρίου.

Δείτε...
...τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Δημήτρη Καρασταύρου.

Την ίδια ώρα η ΔΕΥΑΚ καταβάλλει προσπάθειες προγραμματισμού σύνδεσης με τον βιολογικό καθαρισμό, και των οικισμών Υφαντών, Παραδημής, Μεσοχωρίου, Μελέτης, Μεσούνης, Αιγείρου, Μικρού και Μεγάλου Κρανοβουνίου, στο πλαίσιο των ενεργειών για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής στην περιοχή.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Καρασταύρου:


Στο μεταξύ, όσον αφορά τον δρομολογημένο βιολογικό καθαρισμό Φαναρίου, ο οποίος θα εξυπηρετεί και τους οικισμούς Αρωγής και Παραλίας Μέσης, προσεχώς αναμένεται να παραληφθούν από τη ΔΕΥΑΚ η προμελέτη της κεντρικής μονάδας και η μελέτη των δικτύων, με την εκτίμηση ότι εντός του έτους θα δημοπρατηθούν τα δίκτυα και η μελέτη της κεντρικής μονάδας.
Το προϊόν μάλιστα του συγκεκριμένου έργου, προβλέπεται να διοχετεύεται σε γεωτρήσεις και όχι στη θάλασσα ή σε κάποια λίμνη.

3 σχόλια:

Aποφράξεις είπε...

Το αποχετευτικό δίκτυο και η σύνδεση με το βιολογικό καθαρισμό θα δώσει άλλες προοπτικές ανάπτυξης για την περιοχή.

Αποφραξεις είπε...

Το εργο προχωράει κανονικά;

Αποφραξεις Αθηνα είπε...

τα δίκτυα δημοπρατήθηκαν ακόμη;

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews