inkomotininews@gmail.com

Με Μάνο Κουτσαγγελίδη ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής

To ραντεβού με τη παράδοση δίνεται αυτό το Σάββατο στην Αστραία.Εκεί ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό του.Η εξαμελή ορχήστρα και ο  Μάνος Κουτσαγγελίδης στο τραγούδι και στο κανονάκι εγγυώνται την επιτυχία της βραδιάς.Η μουσική σκηνή Αστραία στον Ιασμο,στους πρόποδες της Ροδόπης αν και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους χόρους εκδηλώσεων μάλλον θα αποδειχθεί μικρή για να υποδεχτεί τον κόσμο , μιάς και η μέχρι τώρα  συμμετοχή δείχνει ότι θα υπάρξει αδιαχώρητο.
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΡΑΚΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΠΧΣΘΚ) ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2008 από ανθρώπους που κοινό χαρακτηριστικό τους έχουν την αγάπη για τη μουσικο-χορευτική παράδοση της Ελλάδας, ιδιαίτερα της Θράκης. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων από την ίδρυσή του.

Κύριο μέλημα του ΠΧΣΘΚ είναι η διατήρηση και η προβολή των εθίμων και των παραδόσεων της Θράκης. Λειτουργεί επίσης σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο με τη δημιουργία τράπεζας αίματος, καθώς και τη συμμετοχή του σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και τη βοήθεια σε κοινωφελή ιδρύματα.Στα τέσσερα χρόνια της λειτουργίας του ο ΠΧΣΘΚ έχει διοργανώσει και έχει λάβει μέρος σε ένα πλήθος εκδηλώσεων .
Στα χορευτικά τμήματα του ΠΧΣΘΚ συμμετέχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Λειτουργούν συνολικά 16 τμήματα: παιδικά, εφήβων, ενηλίκων (αρχαρίων και προχωρημένων) και παραστάσεων και αριθμούν 450 μέλη. Εκεί διδάσκονται χοροί από όλη την Ελλάδα, ενώ υπάρχει ιδιαίτερη ενασχόληση με την μουσικο-χορευτική παράδοση της Θράκης μέσα από έρευνα και καταγραφές. 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews