inkomotininews@gmail.com

«Σύγχρονα κάτεργα οι κλινικές Στασινόπουλου» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ


«Ο Κ. Στασινόπουλος ακολουθεί πολιτική μνημονίου: απλήρωτη εργασία, απολύσεις, τρομοκρατία για συνδικαλιστική  δράση».

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του δικτύου συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της οποίας καλείται να παρέμβει και η θεσμική κοινωνία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η καταστροφική πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζεται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο έχει απαξιώσει τη Δημόσια Υγεία κι έχει στείλει τον κόσμο στα «ιδιωτικά θεραπευτήρια», αλλά έχει αναγκάσει τους εργαζόμενους σε αυτά τα ιδρύματα να δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας, όπως και την πλειοψηφία των εργαζομένων στη χώρα μας.

Τη συνταγή της συγκυβέρνησης  των  Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, φαίνεται  ότι εφαρμόζει η ιδιοκτησία των  γνωστών  πλέον θεραπευτηρίων  «Άγιος Γεώργιος» και «Αγία Μαρίνα», που λέει  στους εργαζόμενους να δουλεύουν χωρίς να διαμαρτύρονται και να παίρνουν ότι έχουν την ευχαρίστηση οι εργοδότες, αλλιώς τους περιμένει η απόλυση, η επιστράτευση και οι διώξεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολούν την τοπική επικαιρότητα οι επιχειρήσεις του κ. Στασινόπουλου. Ακολουθούν τον δρόμο της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζεται στη χώρα μας:  απλήρωτη εργασία, απολύσεις, τρομοκρατία για συνδικαλιστική  δράση.

Απροκάλυπτα ο κ. Στασινόπουλος δηλώνει σε τοπική εφημερίδα ότι δόθηκαν τα νοσήλια από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έως τον Μάιο του 2012 αλλά οι εργαζόμενοι έχουν να λαμβάνουν μισθούς δύο ετών.

Κανείς  θεσμικός παράγοντας δεν αναρωτιέται τι συμβαίνει  σε αυτό το σύγχρονο κάτεργο που υποτίθεται ότι παρέχει υπηρεσίες υγείας;

Τι  υπηρεσίες μπορούν να προσφέρουν εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι στις δύο κλινικές, σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως η Υγεία;

Όσο θα απαξιώνεται  η Δημόσια Υγεία, τα φαινόμενα αυτά δυστυχώς θα πολλαπλασιάζονται. Εμείς δηλώνουμε πως η Υγεία ως κοινωνικό αγαθό πρέπει να είναι Δημόσια και Δωρεάν.

Πρέπει το συντομότερο ν’ απεγκλωβιστεί η χώρα από τις πολιτικές του μνημονίου που αναπαράγουν τέτοια φαινόμενα. Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους αλλά και με τον αγώνα όλων των εργαζομένων και της κοινωνίας, μπορούν ν’ ανοίξουν τον δρόμο για μια άλλη πολιτική.

Η πολιτική διάλυσης των δημόσιων δομών υγείας και παράδοσης στα επιχειρηματικά κερδοσκοπικά συμφέροντα θα ανατραπεί με τον συντονισμένο αγώνα των εργαζόμενων στην υγεία και όλου του ελληνικού λαού.

Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση για τους εργαζόμενους των δυο θεραπευτηρίων ώστε να μείνουν ανοιχτά και να μη χάσουν τη δουλειά τους, αλλά και να εξασφαλιστεί πως χρήματα από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που οφείλονται στην επιχείρηση θα δοθούν κατά προτεραιότητα στους εργαζόμενους για τα οφειλόμενα».

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σημερα κρεμαστηκε ο Μαρουδας απο τον Συριζα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews